Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tror på ambassadeflytting innen ett år

Netanyahu taler for en forsamling i New Dehli under sitt India-besøk i januar 2018. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Netanyahu taler for en forsamling i New Dehli under sitt India-besøk i januar 2018. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Benjamin Netanyahu tror ikke det tar lang tid før USAs ambassade er i Jerusalem.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Benjamin Netanyahu sier han er sikker på at USAs ambassade vil bli flyttet til Jerusalem i løpet av det kommende året. Det er i så fall mye tidligere enn Trump-administrasjonen tidligere har antydet, skriver avisen Israel Hayom.

Netanyahu fortalte israelske reportere, som er med på hans femdagers statsbesøk i India, at hans anslag var at ambassaden ble flyttet innen ett år.

Det var i desember at USAs president Donald Trump annonserte at arbeidet med å flytte landets ambassade til Israels hovedstad Jerusalem skulle starte.

Amerikanske tjenestemenn har tidligere sagt at det er usannsynlig at ambassaden vil åpne i Jerusalem før Trumps første presidentperiode går ut.

I et møte med den israelske pressen i India skal Netanyahu også ha pratet om mulighetene for at USA trekke seg ut av atomavtalen med Iran. Han skal også ha uttrykt støtte til Trump-administrasjonens kraftige kutt i støtten til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA).

Netanyahu har gjentatte ganger anklaget UNRWA for å være et apparat som forlenger det palestinske flyktningproblemet, framfor å gjøre noe med det. Han sier dette er første gang noen står opp og faktisk utfordrer byrået, som får langt mer penger enn andre FN-byråer som jobber med flyktninger.

Den israelske statsministeren har foreslått at UNRWA legges under FNs høykommissær for flyktninger, som har ansvaret for alle andre flyktninger i verden. Netanyahu sier FN fortsatt holder på å vurdere forslaget hans.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart