Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tsjekkia åpnet ambassadekontor i Jerusalem

Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi (t.v.) og Tsjekkias statsminister Andres Babiš ved åpningen av ambassadekontoret.
Blir dermed det andre EU-landet med diplomatisk kontor i den israelske hovedstaden.

Den tsjekkiske republikk åpnet ambassadekontor i Jerusalem torsdag 11. mars. Den tsjekkiske statsministeren Andres Babis og den israelske utenriksministeren Gabi Ashkenazi deltok på åpningsseremonien.

– Vi holder vårt løfte, sa Babis da han klippet snoren utenfor ambassadekontoret, skriver nettavisen Times of Israel.

Tsjekkia vil fortsatt beholde ambassaden i Tel Aviv, men kontoret i Jerusalem får fullverdig diplomatisk status med permanent stab. Kontoret vil håndtere alt fra politikk og økonomisk samarbeid til ulike konsulære oppdrag.

Det tsjekkiske utenriksdepartementet annonserte planene om et ambassadekontor i desember. Tsjekkia blir det andre EU-medlemslandet, etter Ungarn, som åpner et diplomatisk kontor i den israelske hovedstaden.

Ashkenazi sa åpningen «var nok et bevis på dybden og omfanget av vennskapet vi deler med det tsjekkiske folk, den tsjekkiske republikk og regjering». Israels sikkerhetsminister Amir Ohana, som representerte statsminister Benjamin Netanyahu under åpningen, omtale det som en historisk begivenhet og sa det «ville styrke israelsk-tsjekkiske forhold».

Tsjekkias sosialdemokratiske president Miloš Zeman har vært forkjemper for å flytte landets ambassade til Jerusalem. Han mener europeiske politikere er feige som ikke tør å flytte ambassadene sine til den israelske hovedstaden.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart