NB! Mindre enn 100 ledige billetter til Gamle Logen onsdag

Det vil sannsynligvis IKKE bli anledning til å kjøpe billetter ved inngangen.

Bestill din billett på forhånd nå!

Den tsjekkiske presidenten Milos Zeman i møte med Benjamin Netanyahu. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Den tsjekkiske presidenten Milos Zeman i møte med Benjamin Netanyahu i 2013. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Han vil flytte landets ambassade til Jerusalem

Den tsjekkiske presidenten Miloš Zeman mener europeiske politikere er feige.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Den tsjekkiske presidenten Miloš Zeman sier landet hans planlegger å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem. Det var under en seremoni for å markere Israels 70-årsdag på slottet i Praha at Zeman fortalte om landets intensjon om å flytte ambassaden, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Kort tid etter uttalelsen kom det tsjekkiske utenriksdepartementet med en presisering. De skriver at statusen til Jerusalem må avgjøres i forhandlinger.

– Den tsjekkiske republikk respekterer fullt ut EUs felles politikk, som ser på Jerusalem som den framtidige hovedstaden til staten Israel og til den framtidige staten Palestina, skriver det tsjekkiske utenriksdepartementet.

Under 70-årsjubileet sa Zeman at det var en «stor ære» å invitere israelske representanter til Praha. Videre fortalte han om landets intensjon om å flytte ambassaden, selv om omstendighetene og detaljene foreløpig er uklare.

Zeman kritiserte også andre europeiske politikere som har fordømt USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide var en av dem som var kritiske til USAs avgjørelse.

– Jeg synes de er noen feiginger. Det er kanskje ikke så populært, men jeg synes det er den rette tingen å gjøre. Uansett, la meg slutte med en siste setning – neste år i Jerusalem, sa presidenten og spilte på bønnen som både religiøse og ikke-religiøse jøder har bedt over hele verden i hundrevis av år.

Presidenten sier at Tsjekkia i første omgang vil flytte et konsulat til Jerusalem. Det vil skje allerede i løpet av neste måned. I tillegg skal det åpnes et tsjekkisk kultursenter i byen. Det er første skritt for å etablere en eventuell ambassade i byen, forklarer det tsjekkiske utenriksdepartementet.

Utover det er det ikke kommet noen tidsplan for når en eventuell flytting av ambassaden vil skje, men Zeman skriver i et brev til Israels statsminister Benjamin Netanyahu at han håper han vil være med på åpningen av den nye tsjekkiske ambassaden i slutten av neste år.

Romania ble det første EU-landet som annonserte at de har planer om å flytte sin ambassade fra Tel Aviv til den israelske hovedstaden Jerusalem.

– Norge må følge etter, sier MIFF-leder Bengt-Ove Nordgård.

Fra før er det kjent at USA og Guatemala flytter sin ambassader.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart