Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Ambassaden vår forblir i Jerusalem

Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi (t.h.) avduker et skilt som vil stå ved Kosovos ambassade i Jerusalem. (Foto: GPO)
Bøyer ikke av for presset fra den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan.

Kosovos nye utenriksminister Donika Gervalla sier etableringen av en ambassade i Jerusalem er «en endelig beslutning». Hun avviser press fra den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan om at Kosovos nye regjering må revurdere å etablere en ambassade i Jerusalem, skriver Times of Israel.

Jeg mener at spørsmålet rundt vår ambassade i Israel er endelig avklart. Hvorfor er det endelig avklart? Fordi jeg mener at vi ikke kan involvere oss i et diplomatisk eventyr og revurdere noe som allerede er bestemt, sier hun.

Kosovo etablerte diplomatiske forbindelser til Israel den 1. februar og ble i mars det første europeiske landet, og det første landet med muslimsk majoritet, til å etablere en ambassade i den vestlige delen av Jerusalem.

Nylig fikk Kosovo en ny regjering og den tyrkiske presidenten sendte i den anledning et brev til den nye statsministeren Albin Kurti, hvor han ba landet om å revurdere ambassaden i Jerusalem. Erdogan advarte om at det kunne skade relasjonene mellom dem, men Kosovo nekter å bøye av for presset.

Utenriksminister Gervalla sier Kosovo ønsker å styrke båndene til Israel, men at de også ønsker å ha «et godt vennskap og gode bånd til de palestinske myndighetene».

Fra før er det kun USA og Guatemala som har sin ambassade i Jerusalem, men flere land har åpnet opp for å flytte sine ambassader fra Tel Aviv til den israelske hovedstaden. Ungarn og Tsjekkia har ambassadekontor i byen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart