Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Ambassaden vår forblir i Jerusalem

Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi (t.h.) avduker et skilt som vil stå ved Kosovos ambassade i Jerusalem. (Foto: GPO)
Bøyer ikke av for presset fra den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan.

Kosovos nye utenriksminister Donika Gervalla sier etableringen av en ambassade i Jerusalem er «en endelig beslutning». Hun avviser press fra den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan om at Kosovos nye regjering må revurdere å etablere en ambassade i Jerusalem, skriver Times of Israel.

Jeg mener at spørsmålet rundt vår ambassade i Israel er endelig avklart. Hvorfor er det endelig avklart? Fordi jeg mener at vi ikke kan involvere oss i et diplomatisk eventyr og revurdere noe som allerede er bestemt, sier hun.

Kosovo etablerte diplomatiske forbindelser til Israel den 1. februar og ble i mars det første europeiske landet, og det første landet med muslimsk majoritet, til å etablere en ambassade i den vestlige delen av Jerusalem.

Nylig fikk Kosovo en ny regjering og den tyrkiske presidenten sendte i den anledning et brev til den nye statsministeren Albin Kurti, hvor han ba landet om å revurdere ambassaden i Jerusalem. Erdogan advarte om at det kunne skade relasjonene mellom dem, men Kosovo nekter å bøye av for presset.

Utenriksminister Gervalla sier Kosovo ønsker å styrke båndene til Israel, men at de også ønsker å ha «et godt vennskap og gode bånd til de palestinske myndighetene».

Fra før er det kun USA og Guatemala som har sin ambassade i Jerusalem, men flere land har åpnet opp for å flytte sine ambassader fra Tel Aviv til den israelske hovedstaden. Ungarn og Tsjekkia har ambassadekontor i byen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart