Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi (t.h.) avduker et skilt som vil stå ved Kosovos ambassade i Jerusalem. (Foto: GPO)

– Ambassaden vår forblir i Jerusalem

Bøyer ikke av for presset fra den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan.

Kosovos nye utenriksminister Donika Gervalla sier etableringen av en ambassade i Jerusalem er «en endelig beslutning». Hun avviser press fra den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan om at Kosovos nye regjering må revurdere å etablere en ambassade i Jerusalem, skriver Times of Israel.

Jeg mener at spørsmålet rundt vår ambassade i Israel er endelig avklart. Hvorfor er det endelig avklart? Fordi jeg mener at vi ikke kan involvere oss i et diplomatisk eventyr og revurdere noe som allerede er bestemt, sier hun.

Kosovo etablerte diplomatiske forbindelser til Israel den 1. februar og ble i mars det første europeiske landet, og det første landet med muslimsk majoritet, til å etablere en ambassade i den vestlige delen av Jerusalem.

Nylig fikk Kosovo en ny regjering og den tyrkiske presidenten sendte i den anledning et brev til den nye statsministeren Albin Kurti, hvor han ba landet om å revurdere ambassaden i Jerusalem. Erdogan advarte om at det kunne skade relasjonene mellom dem, men Kosovo nekter å bøye av for presset.

Utenriksminister Gervalla sier Kosovo ønsker å styrke båndene til Israel, men at de også ønsker å ha «et godt vennskap og gode bånd til de palestinske myndighetene».

Fra før er det kun USA og Guatemala som har sin ambassade i Jerusalem, men flere land har åpnet opp for å flytte sine ambassader fra Tel Aviv til den israelske hovedstaden. Ungarn og Tsjekkia har ambassadekontor i byen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart