Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Hundrevis av palestinske steinkaster har barrikadert seg i og rundt Al-Aqsa-moskeen, hvor de kaster stein mot politiet. (Foto: Twitter)

Hundrevis skadet under Jerusalemdagen

Steinkastere gikk til angrep på israelsk politi og på israelske sivile.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Mandag ettermiddag er 300 palestinere og over 20 israelske politifolk skadet i voldsomme opptøyer i Jerusalem. Flere hundre demonstranter har barrikadert seg i og rundt Al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden, hvor de kaster steiner og skyter fyrverkeri mot israelsk politi, skriver Times of Israel.

Også sivile i og rundt området har blitt skadet i opptøyene. Blant annet ble en sju måneder gammel israelsk baby skadet da bilen hun befant seg i ble angrepet av steinkastere. Flere bilister i Jerusalem opplevde å bli angrepet.

Samtidig som det er store opptøyer på Tempelhøyden og andre steder i Jerusalem feirer tusenvis av mennesker Jerusalemdagen i byen. Det er en israelsk helligdag for å minnes gjenforeningen av Jerusalem i 1967. Det fryktes at det vil bli enda mer bråk og uro når tusenvis av israelere vil marsjere gjennom byen for å feire dagen.

Generalmajor Ghassan Alian, som har ansvaret for militærets kontakt med palestinerne, har forsøkt å dempe spenningen i byen med å love palestinerne at Israel vil passe på at alle vil ha frihet til å utøve sin religion i Jerusalem. Samtidig kritiserer han dem som bruker Al-Aqsa og andre steder til opptøyer og vold.

– Noen av de involverte tror oppriktig at de beskytter hellige steder, men fakta er at de skjender dem, sier Alian, som mener palestinske myndigheter, Hamas og andre aktører bidrar til å kaste bensin på flammene.

– De involverte blir oppviglet og brukt kynisk av dem som ønsker å eskalere situasjonen og sette området i brann, ved å bruke voldelig og inflammatorisk språk i sosiale medier og i media, sier den israelske generalmajoren.

Også gjennom hele helgen har det vært svært urolig i Israel. I tillegg til opptøyer og steinkasting har det vært rakettangrep, terrorangrep og brannterror.

Bilder i sosiale medier vise hvordan palestinerne natt til mandag hadde samlet opp store mengder med stein i og rundt Al-Aqsa-moskeen:

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart