Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Frykter det kan bli en urolig fredag

Politiet tok i bruk vannkanoner for å stanse opptøyene i bydelen Sheikh Jarrah i Øst-Jerusalem. (Foto: Flash90)
Opptøyene i Jerusalem fortsetter. Nå oppfordrer palestinske grupper til «en dag med raseri».

Opptøyene som brøt ut i Jerusalem onsdag fortsetter. Det israelske politiet opplyser om at 18 personer natt til fredag ble pågrepet for uroligheter flere steder i Øst-Jerusalem, blant annet i Sheikh Jarrah.

Blant de pågrepne er det både jøder og arabere, skriver Times of Israel.

Politiet frykter at fredagen, en dag ofte forbundet med bråk i forbindelse med fredagsbønnen, skal bli enda verre enn de to forestående dagene. Palestinske grupper har også kastet bensin på bålet ved å erklære fredagen for «en dag med raseri» og konfrontasjon med politiet.

Opptøyene i Jerusalem startet i bydelen Shuafat, hvor store politistyrker leter etter en terrorist som drepte en kvinnelig soldat. Store deler av Shuafat har vært stengt av den siste uken, i jakten på 22 år gamle Udai Tamimi, som er mistenkt for å ha drept 18 år gamle Noa Lazar. Siden har opptøyene spredt seg til andre deler av det østlige Jerusalem

I Sheikh Jarrah brøt det natt til fredag ut vold mellom jøder og arabere etter at et jødisk hjem i bydelen ble angrepet med steiner. En 17 år gammel israelsk gutt ble moderat skadet etter å ha blitt truffet av en stien. Jødiske ungdommer svarte på steinkastingen med å angripe eiendommene og biler til araberne i området.

Selv om opptøyene i Jerusalem de siste dagene har vært de voldeligste på mange år, avviser byens ordfører at «byen brenner».

– Innbyggerne i Øst-Jerusalem er en uatskillelig del av denne byen. Ja, det er sant at det er en minoritet som av og til hever temperaturen. Jeg skal ikke påstå at det ikke er voldelig i bestemte deler av byen, men å si at Jerusalem brenner? Absolutt ikke, sier ordfører Moshe Lion.

Politiet har satt inn ekstra ressurser for å håndtere situasjonen.

Opptøyer i flyktningeleiren Shuafat i Øst-Jerusalem onsdag 12. oktober 2022. (Foto: Flash90)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart