NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

«Mot majoritetens vilja»

Det är rimligt att Israel ligger på arabiskt område, eftersom det är därifrån de flesta judar flydde.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det är vanligt att man i beskrivningar av Mellanöstern-konflikten uppger siffror över judar och araber från olika tidsepoker före 1948. Siffrorna visar alltid att judarna var i minoritet i Palestina (området väster om Jordanfloden). Det sägs att judarna var en minoritet som körde över majoriteten och gjorde intrång mot majoritetens vilja, något som är ett grovt brott av alla lagar för nationellt självbestämmande.

Det måste medges: Om man uteslutande skulle låta majoriteten bestämma, skulle judarna inte haft en chans. Överallt har de varit i minoritet. Det är precis det som varit problemet, att judarna vid alltför många tillfällen blivit diskriminerade och förföljda.

Det fundamentala för Israel är därför följande: Eftersom judarna blev behandlade som främmande där de bodde, behövde de ett område där de kunde bli en majoritet. Det kunde naturligtvis vara ett område där judarna från början var en minoritet. Men det betyder att de som tidigare varit i majoritet, senare skulle bli en minoritet.

Många araber, bland dem Libyens diktator Muammar Ghaddafi, har medgett att judarana behövde en stat. Men att den ligger på fel ställe. «Judeproblemet» är europeiskt, i första hand tyskt. I arabiska länder har judarna levt gott i alla år, ända tills sionisterna kom och skapade problem under det förra århundradet. Judarnas stat borde därför ligga i Europa, t.ex. i Bayern. Då skulle den skyldige fått betala istället för en oskyldig tredje part (araberna). Så långt Ghaddafi och otaliga andra araber.

Detta argument är rimligt. Men bara så länge man ignorerar en mängd andra centrala faktorer. Som t.ex att medan bara en liten del av judarna har flyttat/flytt från Europa, så har nästan alla judar flytt från de arabiska länderna – efter århundraden av diskriminering och förföljelse. De flesta judar i Israel härstammar från arabiska och andra muslimska områden.

De judiska flyktingarna från arabiska länder är en av de bortglömda faktororerna i Mellanöstern-debatten.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart