Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Salman Rushdie: – En palestinsk stat vil bli som en Taliban-lignende stat

Salman Rushdie. (Foto: Elena Ternovaja)
Forfatteren Salman Rushdie har kjempet for opprettelse av en palestinsk stat siden 1980-årene. Men nå advarer han mot tanken.

I forrige uke var forfatteren Salman Rushdie i Tyskland for å presentere sin nye bok «Kniv». Der beskriver han hvordan han overlevde et alvorlig knivangrep for to år siden. I et intervju (gjengitt på nettsiden Rbb24.de) uttaler han seg om demonstrasjonene blant studenter i USA og konflikten mellom israelere og palestinere:

«Alle bør være urolig over det som nå skjer i Gaza, over omfanget av sivile drepte. Men jeg skulle ønske de som demonstrerer mot krigen også kunne nevne Hamas. For det hele startet med dem. Og Hamas er en terrororganisasjon. Og det er veldig rart at en ung progressiv studentbevegelse støtter en fascistisk terrorgruppe, for det er det de gjør på en måte. De krever «fritt Palestina».

Jeg har vært for en egen palestinsk stat det meste av livet, siden 1980-tallet. Men hvis det ble opprettet en palestinsk stat nå, ville den blitt drevet av Hamas og vi ville fått en Taliban-lignende stat. Det ville bli en satellittstat av Iran. Er det dette de progressive bevegelsene i den vestlige venstresiden ønsker å skape? Vil de ha et nytt Taliban, vil de ha en annen aytollah-styrt stat i Midtøsten, rett ved siden av Israel? Det er ikke mange dype tanker om det, men snarere en følelsesmessig reaksjon på dødsfallene i Gaza. Det er greit. Men når det går over i antisemittisme og noen ganger til og med støtte til Hamas, så blir det problematisk.»

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart