Skjermdump fra nettsiden til Kirkeuka.
Skjermdump fra nettsiden til Kirkeuka.

Hevder murene «skaper vold»

Israels sikkerhetsbarriere har bidratt til å redusere voldsnivået i Israel og Vestbredden betydelig. "Murene (...) skaper vold og driver kjærlighet bort," insisterer arrangørene av Kirkeuka i sin siste bønn til Gud.

Årets «Kirkeuke for fred i Palestina og Israel» er over. Også denne gang ble det hele en ensidig Israel-hets.

I forrige uke publiserte Kirkeukas arrangører daglige bønner på sin nettside. Kommer bønnen om stans i islamistisk terror? spurte MIFF torsdag 24. september.

Svaret er nei. Den kom aldri. Bønnerekken ble avsluttet søndag 27. september med følgende salve:

«Kjære Gud, murene er høye. De skaper isolasjon og adskillelse, uvitenhet og diskriminering. Murene er tause, men de skaper vold og driver kjærligheten bort. Gi du mot til alle som ønsker forandring så rettferdighet og fred kan vinne frem.»

De norske arrangørene er et ørlite hakk mindre ytterliggående enn sin palestinske inspirator, tidligere erkebiskop og patriark for den katolske kirken i Jerusalem. I Michel Sabbahs bønneforslag, som også er spredt av de norske arrangørene, hevder han at Israels «mur» ikke er til forsvar, «men til isolasjon og adskillelse, uvitenhet, diskriminering og drap».

Over hele Midtøsten – og også i mange andre land i verden – går det opp gjerder og murer. I Belfast kalles murene mellom protestanter og katolikker for fredsmurer. Kanskje de norske protestantene først skal prøve å få gjennomslag for sitt anti-mur evangelium hos sine kristne brødre i Belfast, før de prøver å rive ned muren som beskytter jødiske kvinner og barn for islamistiske jihadister?

 

Bakgrunn

Fra 20. til 27. september 2015 ble “Kirkeuka for fred i Palestina og Israel” arrangert. I Norge blir uken arrangert av Den norske kirke ved Mellomkirkelig råd, Kirkens Nødhjelp, KFUK-KFUM Global, Kvekersamfunnet, Kvekerhjelp, Norske kirkeakademier, Stiftelsen Karibu, Norges Kristelige Studentforbund og Sabeels venner i Norge. De fleste av disse støtter boikott av Israel i en eller annen form.

I 2012 påpekte MIFF at kirkeuka ble avholdt uten israelske stemmer. I 2013 ble arrangørenes hets mot Israel om mulig enda mer tydelig“De sier fred, men det er ingen fred,” konkluderte MIFF i 2014.

Også i 2015 ble all anklage rettet mot Israel. Ambisjonen er først og fremst å gjøre det vanskeligere for Israel å forsvare seg mot jihadister, skrev MIFF i juli. Arrangørene oppmuntret blant annet til å bruke en bønn om “Muren” av Michel Sabbah, tidligere erkebiskop og patriark for den katolske kirken i Jerusalem. I denne bønnen blir israelernes motiver for å bygge sikkerhetsbarrieren demonisert. Olav Fykse Tveit, generalsekretær i Kirkenes Verdensråd, publiserte bibelvers og bønner for å få ned “muren” som beskytter jøder mot islamistiske terrorister. Og han snudde forholdet mellom konflikten og religiøs ekstremisme på hodet.

I protest mot kirkeukas ensidige hets mot Israel arrangerte MIFF en uke med fokus på jøde- og kristenforfølgelse i Midtøsten. Den danske journalisten Klaus Wivel holdt en foredragsrekke for MIFF. Her kan du lese intervju og se videoopptak av hans foredrag.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart