Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hevder murene «skaper vold»

Skjermdump fra nettsiden til Kirkeuka.
Skjermdump fra nettsiden til Kirkeuka.
Israels sikkerhetsbarriere har bidratt til å redusere voldsnivået i Israel og Vestbredden betydelig. "Murene (...) skaper vold og driver kjærlighet bort," insisterer arrangørene av Kirkeuka i sin siste bønn til Gud.

Årets «Kirkeuke for fred i Palestina og Israel» er over. Også denne gang ble det hele en ensidig Israel-hets.

I forrige uke publiserte Kirkeukas arrangører daglige bønner på sin nettside. Kommer bønnen om stans i islamistisk terror? spurte MIFF torsdag 24. september.

Svaret er nei. Den kom aldri. Bønnerekken ble avsluttet søndag 27. september med følgende salve:

«Kjære Gud, murene er høye. De skaper isolasjon og adskillelse, uvitenhet og diskriminering. Murene er tause, men de skaper vold og driver kjærligheten bort. Gi du mot til alle som ønsker forandring så rettferdighet og fred kan vinne frem.»

De norske arrangørene er et ørlite hakk mindre ytterliggående enn sin palestinske inspirator, tidligere erkebiskop og patriark for den katolske kirken i Jerusalem. I Michel Sabbahs bønneforslag, som også er spredt av de norske arrangørene, hevder han at Israels «mur» ikke er til forsvar, «men til isolasjon og adskillelse, uvitenhet, diskriminering og drap».

Over hele Midtøsten – og også i mange andre land i verden – går det opp gjerder og murer. I Belfast kalles murene mellom protestanter og katolikker for fredsmurer. Kanskje de norske protestantene først skal prøve å få gjennomslag for sitt anti-mur evangelium hos sine kristne brødre i Belfast, før de prøver å rive ned muren som beskytter jødiske kvinner og barn for islamistiske jihadister?

 

Bakgrunn

Fra 20. til 27. september 2015 ble “Kirkeuka for fred i Palestina og Israel” arrangert. I Norge blir uken arrangert av Den norske kirke ved Mellomkirkelig råd, Kirkens Nødhjelp, KFUK-KFUM Global, Kvekersamfunnet, Kvekerhjelp, Norske kirkeakademier, Stiftelsen Karibu, Norges Kristelige Studentforbund og Sabeels venner i Norge. De fleste av disse støtter boikott av Israel i en eller annen form.

I 2012 påpekte MIFF at kirkeuka ble avholdt uten israelske stemmer. I 2013 ble arrangørenes hets mot Israel om mulig enda mer tydelig“De sier fred, men det er ingen fred,” konkluderte MIFF i 2014.

Også i 2015 ble all anklage rettet mot Israel. Ambisjonen er først og fremst å gjøre det vanskeligere for Israel å forsvare seg mot jihadister, skrev MIFF i juli. Arrangørene oppmuntret blant annet til å bruke en bønn om “Muren” av Michel Sabbah, tidligere erkebiskop og patriark for den katolske kirken i Jerusalem. I denne bønnen blir israelernes motiver for å bygge sikkerhetsbarrieren demonisert. Olav Fykse Tveit, generalsekretær i Kirkenes Verdensråd, publiserte bibelvers og bønner for å få ned “muren” som beskytter jøder mot islamistiske terrorister. Og han snudde forholdet mellom konflikten og religiøs ekstremisme på hodet.

I protest mot kirkeukas ensidige hets mot Israel arrangerte MIFF en uke med fokus på jøde- og kristenforfølgelse i Midtøsten. Den danske journalisten Klaus Wivel holdt en foredragsrekke for MIFF. Her kan du lese intervju og se videoopptak av hans foredrag.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart