Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Offiser hindret massakre av barn

Løytnant Uri Binamo (21) ble drept torsdag 29. desember da han stanset en palestinsk terrorist på vei for å utløse sin selvmordsbombe blant israelske barn.
Uri Binamo (21) hindret massakre av barn, men måtte betale med sitt eget liv. (Foto: IDF)

 

Løytnant Uri Binamo (21) ble drept torsdag 29. desember da han stanset en palestinsk terrorist på vei for å utløse sin selvmordsbombe blant israelske barn.

Da Binamo ble gravlagt dagen etter ble han hedret som en livredder av israelske myndigheter. IDF tror den palestinske terroristen var på vei inn i Israel for å ramme en fest hvor jødiske barn var samlet til Hanukka-feiring.
Løytnant Uri Binamo og hans tropp med soldater satte opp en midlertidig veisperring i nærheten av Tulkarm på Vestbredden torsdag. Da en palestinsk drosjebil kom til stedet, gikk Binamo i front for å sjekke passasjerne. Da terroristen ble bedt om å løfte skjorten, utløste han sin 10 kilos bombe. Binamo og drosjesjåføren ble dødsoffer for bomben, i tillegg til terroristen og hans føringsoffiser. Tre soldater og sju palestinere ble skadet i eksplosjonen. For en av soldatene er tilstanden alvorlig.
Uri Binamos kjæreste, som også er offiser i IDF, hørte om angrepet på tjenesteradioen. Straks ringte hun Uri på mobiltelefonen.
– Han svarte ikke, og jeg forstod [hva som hadde skjedd], sier hun.
– Binamo var en høyt respektert og profesjonell offiser. Med sin innsats reddet han titalls uskyldige sivile, sier IDF-oberst Aharon Haliwa.
Les også artikkelen Kontroller redder liv.

30. des. 2005 kl. 15.00
C. Myrland

VEISPERRING VED TULKARM:
Terrorist utløste bombe da han ble stanset, israeler og tre palestinere drept
Minst fire mennesker, en israeler og tre palestinere, ble drept da en selvmordsterrorist blåste seg selv i luften ved en israelsk kontrollpost på Vestbredden torsdag morgen. IDF tror Islamsk Jihad står bak angrepet, og at målet for terroraksjonen var en by inne i selve Israel. Palestinske terrorgrupper har vist særlig motivasjon til å angripe under jødiske høytider. Hanukka-festen startet søndag.
Selvmordsterroristen hadde tatt med seg ekstra mye eksplosiver, rapporterer Ha’aretz. Angriperen var passasjer i en palestinsk drosjebil da han ble stanset i en midlertidig veisperring ca. 500 meter fra sikkerhetsbarrieren ved Avneh Hefetz. Terroristen utløste bomben da soldatene ba ham vise frem overkroppen for kontroll. IDF hadde mottatt «veldig konkret» etterretningsinformasjon om at et angrep var på vei, og hadde utplasserte store kontrollstyrker langs grensen mot Vestbredden.
Minst to israelere og seks palestinere ble skadet i eksplosjonen.
Det siste selvmordsangrepet fra palestinske terrorister drepte fem israelere i Netanya 6. desember. De siste månedene har IDF gjennomført store anti-terror operasjoner og arrestert hundrevis av palestinere nord på Vestbredden.

29. des. 2005 kl. 11.30
C. Myrland

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart