Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Krigserklæring i valgannonse

I begynnelsen av 1996 holdt palestinerne på Vestbredden og i Gaza valg til sin lovgivende forsamling. (Det neste valget var i begynnelsen av 2006, det valget vant Hamas.) Det følgende er en artikkel fra vår avis Midtøsten i fokus nr. 1/1996 i tilknytning til valget. Den er ett av et stort antall eksempler på hvordan Yasser Arafat og kretsen rundt ham har holdt fast på at Israel skal ødelegges samtidig som man overfor Vesten har snakket om fred.


I begynnelsen av 1996 holdt palestinerne på Vestbredden og i Gaza valg til sin lovgivende forsamling. (Det neste valget var i begynnelsen av 2006, det valget vant Hamas.) Det følgende er en artikkel fra vår avis Midtøsten i fokus nr. 1/1996 i tilknytning til valget. Den er ett av et stort antall eksempler på hvordan Yasser Arafatog kretsen rundt ham har holdt fast på at Israel skal ødelegges samtidig som man overfor Vesten har snakket om fred.

Nabil Sha’ath og Ghassan Khatib er [1996] to av de absolutte toppene i PLO. Sha’ath har vært PLOs forhandlingsleder og dessuten økonomi- og planleggingsminister i den palestinske selvstyremyndigheten.

An-Nahar er den største palestinske avisa i Midt-Østen. Den blir utgitt i Jerusalem. Sett på denne bakgrunnen virket det ganske sterkt da avisa like før valget brakte en annonse for de to ovennevnte ministrene på forsida. Det var to kalashnikov-geværer og en håndgranat på et kart over hele Palestina, inkludert Israel. Teksten var: «Et løfte er et løfte, en ed er en ed.»

Ingen er i tvil om hva annonsen for de to PLO-lederne betyr: Israel skal ødelegges ved krig «når tiden er moden», og PLOs løfter fra charteret om dette står ved lag.

Dette er en av en lang rekke erklæringer som gjør at det er altfor enkelt å telle opp dem som har stemt for Arafats folk og si at de stemte for ekte fred med Israel. Det kan minst like gjerne sies at de har stemt for PLOs faseplan fra 1974, hvor det i de siste fasene ikke lenger er noe Israel. Foreløpig oppfatter mange arabere det slik at alt går etter denne oppskriften.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart