Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Begrepet «palestinerne»

Israel er et ørlite land. Seks fylker i Norge er hver for seg større enn Israel: Finnmark, Nordland, Hedmark, Troms, Oppland og Nord-Trøndelag.

Israels tidligere statsminister, Golda Meir, er blitt beryktet fordi hun skal ha sagt om palestinerne at «de eksisterte ikke». Dette tar mange som et tegn på at israelerne ikke regnet palestina-araberne som mennesker.

Det er helt feil. Det Golda Meir gjorde, var å fastslå en objektiv kjensgjerning: Da hun og andre jøder flyttet til Palestina i mellomkrigsårene, bodde det arabere der. Men de kalte seg ikke for, og regnet seg ikke som, palestinere. De bodde i noe de oppfattet som en del av Syria. De følgende eksemplene er gitt av Moshe Kohn, som er tidligere medarbeider i Jerusalem Post:

I mars 1921 besøkte daværende britiske koloniminister, Winston Churchill, Jerusalem. Han ble møtt av en delegasjon lokale, arabiske standspersoner. De fortalte ham at de ikke ville godta noen jødisk enhet i «Sør-Syria». Etter første verdenskrig fantes det ei avis som het Suriya al Junubiya, og det betyr Sør-Syria. Redaktøren, Aref al Aref, var en medarbeider av Amin al Husseini, palestinernes mufti og leder.

I 1937 fordømte den palestina-arabiske lederen Auni Bey Abdul Hadi uttrykket «Palestina» som en zionistisk oppfinnelse. I sitt vitnemål for den britiske Peel-kommisjonen sa han: «Det finnes ikke noe slikt land som Palestina. «Palestina» er en betegnelse zionistene fant opp. Det finnes ikke noe Palestina i Bibelen. Vårt land har i århundrer vært en del av Syria. «Palestina» er fremmed for oss. Det er zionistene som har funnet på det.»

Philip Hitti var en framstående talsmann for araberne. Han var professor ved Princeton University. I 1946 sa han til den anglo-amerikanske undersøkelseskommisjonen: «Der er ikke noe slikt som noe Palestina i historien.»

Ahmed Shukairy ble siden den første lederen for PLO. Men i 1956 tok Saudi-Arabia ham med i sin delegasjon til FN. Der sa han til Sikkerhetsrådet: «Det er alminnelig kjent at Palestina ikke er noe annet enn Sør-Syria.»

Dette med at palestinerne er noe helt for seg selv i den arabiske verden, slik at mange har måttet sitte i flyktningeleirer i 60 år i stedet for å bli integrert i landene hvor de bor, er et propaganda-spill, skapt for å øke presset mot Israel.

Relatert artikkel:
Palestinerne i Palestina?

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart