Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Mitt Romney: Palestinerne vil ødelegge Israel

Mitt Romney taler på middagen for store bidragsytere i valgkampen. Mother Jones har publisert videoopptak som ble gjort med skjult kamera.
Mitt Romney taler på middagen for store bidragsytere i valgkampen. Mother Jones har publisert videoopptak som ble gjort med skjult kamera.
- Jeg tror ikke palestinerne ønsker fred uansett. De er innstilt på å ødelegge og eliminere Israel, sa Mitt Romney på et lukket arrangement for givere 17. mai. De frie uttalelsene ble filmet med skjult kamera.

Det amerikanske magasinet Mother Jones har publisert de hittil ukjente videoopptakene fra møtet. I løpet av samlingen fikk Mitt Romney spørsmål om han ser noen løsning på «det palestinske problem». Her er hovedpoengene i Romneys innledende argumentrekke, som du kan se med engelsk teksting i videovinduet nederst i artikkelen.

 • Palestinerne har ikke noen interesse i det hele tatt til å inngå fred.
 • Det er nesten utenkelig å få fremgang i fredsprosessen.
 • Dersom palestinerne får full kontroll på Vestbredden, slik noen sier at de burde få, vil det bli store sikkerhetsutfordringer for Israel.
 • Vestbredden ligger i veldig kort avstand til Tel Aviv og de sentrale deler av Israel.
 • Iran vil ønske å gjøre på Vestbredden det de gjorde i Libanon og Gaza-stripen. Iranerne ønsker å sende raketter og våpen inn på Vestbredden for å true Israel.
 • Israel vil stille krav om sikkerhetsgarantier, men det er bare israelerne selv som kan patruljere grensen i øst mot Syria og Jordan, det er bare israelerne som kan sjekke hva som kommer inn luftveien.
 • Dersom Israel kontrollerer grenser og luftrom, vil palestinerne si at de ikke er noen uavhengig stat.

Romney fortsetter med å si:

«Dette er problemer – dette er veldig vanskelig å løse, ikke sant? Og jeg ser det slik at palestinerne ikke ønsker å oppnå fred uansett, av politiske årsaker. De er forpliktet på å ødelegge og eliminere Israel. Når man i tillegg har disse vanskelige spørsmålene, sier jeg «Det er ganske enkelt ikke noen mulighet.»

Så hva må man gjøre? Du lar ting gå så bra du kan. Du håper på en viss grad av stabilitet, men du forstår at dette kommer til å forbli et uløst problem. Vi lever med dette i Kina og Taiwan. La gå, vi har en potensielt ustabil situasjon, men vi lever på en måte med det, og vi sparker ballen nedover banen og håper at til slutt, på en eller annen måte, vil noe skje som løser det. Vi går ikke til krig for å forsøke å løse det straks.

På den annen side, fikk jeg en telefon fra en tidligere utenriksminister. Jeg vil ikke nevne hvilken det var, men denne personen sa til meg at «jeg tror det er en mulighet for en løsning mellom palestinerne og israelerne etter det palestinske valget». Jeg sa: «Virkelig?» Og hans svar var: «Ja, jeg tror det er noen muligheter.» Og jeg gikk ikke inn i det.»

Til slutt understreket Romney at han er imot å legge press på Israel, ifølge Mother Jones.

– Tanken om å presse israelerne til å gi noe for å få palestinerne til å handle er den verste ideen i verden, sa Romney. Den siste uttalelsen er ikke med i videoutdraget.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ukhFBJgrZxM[/youtube]

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

 1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
 2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
 3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
 4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart