Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Konflikten blir mer religiøs

Ronni Shaked. (Foto: Privat/ Facebook)
Ronni Shaked. (Foto: Privat/ Facebook)
- Konflikten mellom jøder og arabere blir mindre nasjonalistisk og etnisk og mer religiøs, mener den israelske journalisten og forskeren Ronni Shaked.

Søndag 9. august 2015 ble Ronni Shaked ved Truman-instituttet ved Hebrew University intervjuet på IBA (Israels motstykke til NRK). Han er også journalist i avisen Yedioth Aharonoth.

I intervjuet sa han at konflikten mellom jøder og arabere blir mindre nasjonalistisk og etnisk og mer religiøs. Konflikten akkurat nå er særlig mellom jødiske bosettere og palestinere på Vestbredden, og konfliktpunktene er i stor grad religiøse.

Palestinerne forsøker å organisere en milits i hver landsby. Den skal forsvare dem mot angrep fra bosettere. I en terrorhandling, sannsynligvis utført av ekstreme jøder, ble et palestinsk barn på 18 måneder drept. Barnets far døde senere av skadene. Det har bidradd til å øke følelsene.

Det er i dag et meget godt samarbeid mellom israelske og palestinske sikkerhetsstyrker. I juli 2015 ble 300 Hamas-folk arrestert av PA på Vestbredden. Det er flere enn israelerne har arrestert det siste halve året. Mange terrorhandlinger er avverget de siste tre månedene.

Shaked mener at Israel skulle ha arrestert flere jøder i voldelige miljøer, og de skulle vært arrestert tidligere. Men det er tegn på at dette blir tatt mer alvorlig nå.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart