Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Forbered verden på Hizbollahs neste krig!

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)
Hizbollahs leder Hassan Nasrallah viser seg sjeldent i offentligheten. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)
Gabriel Rosenberg advarer om Hizbollahs og Irans krigsplaner mot Israel.

Gabriel Rosenberg (33) er svensk, bosatt i Stockholm og jobber som politisk rådgiver. Han er også aktiv i Sionistiska Federation og World Jewish Congress.

15. juli publiserte Jerusalem Post en kommentar skrevet av Rosenberg der han oppfordrer venner av Israel til å gå offensivt ut og ta tilbake initiativet med saker som er viktige for landet, i stedet for bare å være defensive og reagere på angrep.

– Selv om det er viktig å tilbakevise de forskjellige løgnene mot Israel, blir det gjort fra en forsvarsposisjon og dermed automatisk i disfavør, skriver han.

Én slik viktig sak er å forberede det internasjonale samfunnet på krigen som han mener Hizbollah kommer til å starte mot Israel og som utvilsomt vil bli svært ødeleggende.

– Det er svært liten tvil om at det kommer til å bli en ny militær konflikt mellom Israel og Hizbollah. Det eneste spørsmålet er hva som starter den og når det skjer. Hizbollah er Irans stedfortreder i Libanon. Årsaken til at Hizbollah eksisterer er for å gi det apokalyptiske radikale islamist-regimet i Iran en måte å direkte angripe Israel på, noe Irans øverste leder Ayatollah Khamenei mener er «obligatorisk og nødvendig for muslimer», skriver Rosenberg.

Gabriel Rosenberg. (Foto: Facebook)
Gabriel Rosenberg. (Foto: Facebook)

– Hvert år gir Iran rundt 800 millioner norske kroner til Hizbollah. Det har ført til at organisasjonen er blitt en dominerende makt i Libanon, både politisk og militært. Den ligner mer på en nasjonal armé enn på en terroristorganisasjon. Hizbollah har anslagsvis 150.000 raketter, noe som er betydelig flere enn alle de 29 Nato-landene, unntatt USA, har til sammen. Det er ikke realistisk å tro at Iran ikke vil bruke denne «investeringen» for alt den er verdt. Mens Iran har mobilisert Hizbollah for å hjelpe deres klient Bashar Assad i Syria, har den opprinnelige og viktigste grunnen til støtten alltid vært å bruke organisasjonen som et våpen mot den jødiske staten, skriver han.

Rosenberg advarer om at den neste konflikten mellom Israel og Hizbollah er forventet å bli svært mye mer ødeleggende enn tidligere konflikter på grunn av Hizbollahs militære opprustning.

 

Alvorlig trussel mot Israels innbyggere

Han skriver at Hizbollahs mange og avanserte raketter utgjør en alvorlig trussel mot Israels sivile innbyggere fordi den libanesiske organisasjonens erklærte mål er å daglig angripe Israel med 1000 raketter i den neste konflikten. Det vil overbelaste Israels rakettforsvar og kan bety at tusener av israelere blir drept.

– Mens IDF er i stand til å utslette Hizbollah i løpet av noen timer, er det usannsynlig at det vil skje på grunn av bestrebelsene – som er uten sidestykke – som IDF gjør for å minimere sivile ofre, og på grunn av et diskriminerende internasjonalt press. Hizbollah har lært av krigene som Hamas har ført mot Israel og har plassert flere tusen militære installasjoner i sivile områder over hele Sør-Libanon, og til og med i Beirut. Hizbollah ønsker – på samme måte som Hamas – å oppnå maksimalt antall sivile ofre på begge sider i visshet om at det internasjonale samfunnet vil skylde på Israel. Det betyr at IDF vil bli nødt til å bruke mye større slagkraft enn i tidligere konflikter på grunn av trusselen fra Hizbollahs formidable våpenarsenal, skriver Rosenberg.

Hizbollah-produsert propagandaplakat hvor Irans president Mahmoud Ahmadinejad (f.v.), Syrias president Bashar Assad og Hizbollah-leder Hassan Nasrallah er avbildet. Fotografen har døpt bildet "Treenigheten". (Foto: Sean Long, flickr.com)
Hizbollah-produsert propagandaplakat med Irans tidligere president Mahmoud Ahmadinejad (f.v.), Syrias president Bashar Assad og Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Foto: Sean Long, flickr.com)

Han viser til en uttalelse fra sjefen for Israels luftforsvar, generalmajor Amir Eshel, som i juni uttalte at IDF i løpet av 48 timer kan oppnå det samme som ble oppnådd på 34 dager i Den andre Libanon-krigen. Rosenberg skriver også at titusener av libanesere trolig vil bli drept på grunn av Hizbollahs bruk av menneskelige skjold.

– Bilder av døde barn og bygninger – kanskje hele landsbyer – som er gjort om til ruiner, vil fylle avisenes forsider og sosiale medier verden rundt, skriver Rosenberg.

 

Fire hovedargumenter

For å avlaste noe av det forventede eksterne presset mot IDF, slik at det kan fokusere på hovedoppgaven med å trygge Israels sikkerhet, har Rosenberg satt opp fire argumenter som han mener pro-israelske organisasjoner og israelske myndigheter i fellesskap bør fokusere på for å nå ut med sannheten om Hizbollah. De er:

  • Det finnes ingen moralsk likeverdighet mellom Israel, et liberalt og vestlig demokrati, og Hizbollah, en radikal islamistisk terroristorganisasjon som ligner på Islamsk Stat (IS).
  • Hizbollah truer ikke bare Israel, men representerer også en radikal islamistisk terrortrussel mot Vesten og hele verden.
  • Hizbollah og Iran er skyldige for krigen og har ansvar for alle døde og sårede sivile libanesere og israelere.
  • Hizbollah bruker med hensikt menneskelige skjold for å gjøre IDFs militære operasjoner vanskeligere og mer komplisert. En slik strategi vil resultere i flere israelske militære og sivile ofre, og maksimalt antall libanesiske sivile ofre. Det gjør Hizbollah med en forventning om at det internasjonale samfunnet vil straffe Israel.

– Ved å advare det internasjonale samfunnet om trusselen og Hizbollahs intensjoner, vil opplysningskampanjen ikke bare spare israelske liv, men også sivile libanesiske liv. De demokratiske og siviliserte nasjonene i verden må stå sammen og bekjempe den radikale islamistiske terrorismen uansett hvilket mål den har. De barbariske terroristene som bruker menneskelige skjold må straffes hardt i stedet for demokratiet som handler i selvforsvar, skriver Rosenberg til slutt.

 

Hizbollah utvekslet fanger

I en relatert artikkel publisert 3. august i Haaretz skriver Zvi Bar’el at Hizbollah nylig har fått i stand en avtale om utveksling av fanger og retur av syriske flyktninger fra Libanon til Syria.

Den libanesiske grensebyen Arsal har i flere år vært ankomst-, transitt- og tilfluktssted for over hundre tusen syriske flyktninger og har vært kontrollert av de syriske gruppene Jabhat al-Nusra (Nusra-fronten) og Al-Qaida. Jabhat al-Nusra skiftet navn til Jabhat Fateh al-Sham i 2016.

Den libanesiske og syriske hæren har lenge forsøkt å få kontroll over Arsal uten å lykkes. Det var først i år at Hizbollah involverte seg. Men til tross for harde kamper klarte heller ikke de å beseire Al-Qaida-krigerne. Etter Hizbollahs initiativ om forhandlinger ble imidlertid en avtale undertegnet i månedsskiftet juli-august mellom Hizbollah og Jabhat Fateh al-Sham.

Ha'aretz' Midtøsten-analytiker Zvi Bar'el (Foto: Ha'aretz)
Ha’aretz’ Midtøsten-analytiker Zvi Bar’el (Foto: Ha’aretz)

Zvi Bar’el skriver at avtalen betyr at rundt 10.000 syriske flyktninger vil returnere fra Arsal til Idlib-provinsen i Syria og at Hizbollah og Jabhat Fateh al-Sham vil utveksle fanger og lik. Avtalen innebærer også at Al-Qaida vil bli fjernet fra Libanon.

Han skriver også at det Hizbollah her har oppnådd er forventet å gi dem politisk gevinst ved at de – og ikke den libanesiske hæren – vil få ansvar for sikkerheten i andre grenseområder av Libanon.

 

Bennett svarte på trusler

Israels utdanningsminister Naftali Bennett reagerte mandag denne uken på nye trusler mot Israel fra Hizbollah-leder Hassan Nasrallah, ifølge Times of Israel. Bennett sa at Libanon vil bli holdt ansvarlig for den neste konflikten med terrororganisasjonen ettersom Israel anser dem for å være én enhet.

– Israels interesser består i å forhindre enda en konfrontasjon i Libanon. Derfor er vår strategi enkel: «Libanon er lik Hizbollah, Hizbollah er lik Libanon», erklærte Bennett.

 

MIFFs informasjonsarbeid blir finansiert av medlemmers årskontingent og deres frivillige donasjoner gjennom året. Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trapp opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart