Hizbollah har over 100.000 raketter og granater i sitt arsenal. Mange er siktet inn mot mål i Israel.

IDF: Hizbollah kan avfyre 3000 raketter om dagen i en fremtidig krig

Israel kan bli angrepet med over 20.000 raketter bare i løpet av en uke.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det israelske forvaret anslår at den libanesiske terrorgruppen Hizbollah kan avfyre mellom 1000 og 3000 raketter om dagen hver eneste dag i den første uken med kamphandlinger, langt mer enn de få hundre som ble avfyrt hver eneste dag under den elleve dager lange krigen mot Hamas i mai.

Det vil i så fall være det største rakettangrepet Israel noensinne har stått overfor, med over 20.000 rakettangrep på en uke, skriver Times of Israel.

Når det er sagt forventer ikke IDF at en slik konflikt skal bryte ut med det første, spesielt den vanskelige innenrikspolitiske situasjonen i Libanon gjør utsiktene for krig mindre sannsynlig. Likevel er det kraftige arsenalet av raketter som Hizbollah har siktet inn mot Israel en stor militær bekymring.

– Hizbollah forhindrer stabilitet i Libanon og setter livene til libaneserne i fare ved å bruke dem som menneskelige skjold, sier generalmajor Amir Baram, leder av det israelske forsvarets nordlige kommando.

Siden Israel og Hizbollah kjempet Den andre Libanon-krigen i 2006 har den Iran-støttede terrorgruppen gått fra å være en terrorgruppe til å bli en terrorhær, med et arsenal på mellom 130.000 og 150.000 raketter av ulik rekkevidde og slagstyrke. De skal også ha et lite antall med presisjonsstyrte raketter, som skaper den største bekymringen for IDF.

– Dette er vårt budskap til Hizbollah: I neste krig vil dere møte et militær som et bedre trent, mer dødelig og mer bestemt enn noensinne, sier Baram.

Nylig avslørte IDF at Hizbollah hadde et enormt våpenlager plassert bare noen få meter fra en skole med 300 elever. IDF mener det viser hvordan Hizbollah bruker sivilbefolkningen i Libanon som levende skjold.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart