Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

IDF: Hizbollah kan avfyre 3000 raketter om dagen i en fremtidig krig

Hizbollah har over 100.000 raketter og granater i sitt arsenal. Mange er siktet inn mot mål i Israel.
Israel kan bli angrepet med over 20.000 raketter bare i løpet av en uke.

Det israelske forvaret anslår at den libanesiske terrorgruppen Hizbollah kan avfyre mellom 1000 og 3000 raketter om dagen hver eneste dag i den første uken med kamphandlinger, langt mer enn de få hundre som ble avfyrt hver eneste dag under den elleve dager lange krigen mot Hamas i mai.

Det vil i så fall være det største rakettangrepet Israel noensinne har stått overfor, med over 20.000 rakettangrep på en uke, skriver Times of Israel.

Når det er sagt forventer ikke IDF at en slik konflikt skal bryte ut med det første, spesielt den vanskelige innenrikspolitiske situasjonen i Libanon gjør utsiktene for krig mindre sannsynlig. Likevel er det kraftige arsenalet av raketter som Hizbollah har siktet inn mot Israel en stor militær bekymring.

– Hizbollah forhindrer stabilitet i Libanon og setter livene til libaneserne i fare ved å bruke dem som menneskelige skjold, sier generalmajor Amir Baram, leder av det israelske forsvarets nordlige kommando.

Siden Israel og Hizbollah kjempet Den andre Libanon-krigen i 2006 har den Iran-støttede terrorgruppen gått fra å være en terrorgruppe til å bli en terrorhær, med et arsenal på mellom 130.000 og 150.000 raketter av ulik rekkevidde og slagstyrke. De skal også ha et lite antall med presisjonsstyrte raketter, som skaper den største bekymringen for IDF.

– Dette er vårt budskap til Hizbollah: I neste krig vil dere møte et militær som et bedre trent, mer dødelig og mer bestemt enn noensinne, sier Baram.

Nylig avslørte IDF at Hizbollah hadde et enormt våpenlager plassert bare noen få meter fra en skole med 300 elever. IDF mener det viser hvordan Hizbollah bruker sivilbefolkningen i Libanon som levende skjold.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart