Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Her redder israelske leger livet til hjertesyke Amir fra Gazastripen

Legene forbereder operasjonen på Wolfson medisinske senter i Holon den 21. november 2022. (Foto: Save a Child’s Heart)
Siden 1995 har organisasjonen Save a Child’s Heart hjulpet 6000 barn med å få hjerteoperasjoner i Israel. Halvparten av dem har vært palestinske.

21. november utførte israelske leger en åpen hjerteoperasjon på en fem år gammel gutt fra Gazastripen. Operasjonen reddet livet hans. Dette var den 3000. hjerteoperasjonen av barn fra de palestinske områdene som den israelske organisasjonen Save a Child’s Heart har lagt til rette for.

Totalt har organisasjonen, som ble opprettet i 1995, hjulpet mer enn 6000 barn med å komme til Israel for livsviktige operasjoner. Barna har kommet fra over 65 forskjellige land, mange av dem fra utviklingsland, og mange fra land som ikke har diplomatiske forbindelser til Israel.

Det siste barnet som organisasjonen har hjulpet er fem år gamle Amir Yichya Mabchuch fra Jabaliya nord for Gaza by. Hjertefeilen ble oppdaget da Amir var to måneder gammel. Helt siden da har familien visst at det ville kreve en operasjon for å fikse feilen, sier moren.

Hjertefeilen har gjort at gutten ikke har hatt en normal barndom. Han har ikke vært i stand til å utføre enkle oppgaver og har ikke kunnet løpe rundt eller gå langt. Hele livet har han vært under medisinsk tilsyn.

Da familien under en kontroll på Gaza fikk informasjon om at det fantes en mulighet for operasjon i Israel, kastet de seg på denne muligheten.

– Da legene fortalte oss at det var en mulighet for israelske leger å utføre den kompliserte operasjonen som Amir trengte, så ble vi glade. Alle her i Gaza snakker om at israelske leger er de mest profesjonelle i verden og at de kan man kan stole på fullstendig, forteller Amirs mor.

Bestemoren kysser Amir Yichya Mabchuch før han trilles inn til operasjonen. (Foto: Save a Child’s Heart)

For å få Amir til Israel sendte Save a Child’s Heart en forespørsel til israelske myndigheter. Samtidig sendte familien inn en separat forespørsel til myndighetene i Gaza om å få lov til å forlate territoriet.

Operasjonen som fem år gamle Amir gjennomgikk var svært komplisert og krevde teknologi som ikke er tilgjengelig på Gazastripen. Ifølge den israelske kirurgen Hagi Dekel gikk operasjonen uten komplikasjoner.

– Operasjonen ble utført for å fjerne et hinder i venstre hjertekammer. Hvis dette hadde gått ubehandlet kunne det skadet hjerteklaffen og i verste fall forårsake plutselig død. Aortaklaffen ble åpnet og det tykke vevet som blokkerte klaffen ble vellykket fjernet, forklarer Dekel.

Tamar Shapira i Save a Child’s Heart sier at arbeidet deres ikke bare redder liv, men også bygger broer mellom israelere og palestinere.

– Vi har reddet livene til palestinske barn i mer enn 20 år og jeg sier alltid at i tillegg til å redde livene og gi håp til deres familier, så bygger vi også broer mellom forskjellige folk, forteller Shapira.

Amirs familie sier de vil returnere til Gaza med en dyp takknemlighet overfor alle israelerne som bidro til å redde livet til femåringen.

Like før operasjonen sa Amirs mor: «Jeg vet det alltid er spenning mellom Gaza og Israel, men det forandrer ikke mitt barns historie. Jeg stoler på de israelske legene og vet at de vil redde livet til gutten min».

Også andre israelske organisasjoner hjelper barn med å få livsviktige operasjoner i Israel. Den kristen-sionistiske organisasjonen Shevet Achim har blant annet hjulpet flere hundre syke kurdiske barn.

Amir (5) kan reise hjem igjen til Gazastripen med et velfungerende hjerte. (Foto: Save a Child’s Heart)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart