En russisk soldat som deltar i krigen i Ukraina. Bildet er fra mars 2022. (Foto: Det russiske militæret)

Rapport: Putin betaler palestinere for å krige på Russlands side i Ukraina

Flere hundre palestinere skal ha dratt til frontlinjen i Ukraina som fremmedkrigere for Russland.

En kilde i den libanesiske regjeringen sier til amerikanske The Media Line at palestinere bosatt i Libanon har vervet seg for å kjempe på Russlands side i krigen i Ukraina. Palestinerne blir betalt 3500 kroner i måneden av russerne, ifølge saken som er gjengitt i Jerusalem Post.

Rekrutteringen til den russiske hæren utføres av aktivister som er tilknyttet den palestinske ambassaden i Libanon, ifølge rapporten.

De fleste som har vervet seg er født etter 1969, siden de som er født etter dette året mangler registrering hos libanesiske myndigheter. Det gjør det enklere for dem å delta i konflikten som leiesoldater.

Det gjør også at libanesiske myndigheter ikke har oversikt over hvor mange palestinere som faktisk blir rekruttert av Russland i Libanon.

Men det som er klart er at flertallet av palestinerne som blir sendt til frontlinjene i Ukraina kommer fra Ain al-Hilweh, den største palestinske flyktningeleiren i Libanon. Den ligger sør for havnebyen Sayda.

Palestinere i flyktningeleirer i Libanon verves av den russiske hæren. (Foto: Magne Hagesæter/Flickr)

Ifølge rapporten er rekruttene medlemmer av Fatah-bevegelsen, som ledes av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, og andre organisasjoner som Folkefronten for frigjøringen av Palestina.

Palestinerne som deltar i krigen i Ukraina på Russlands vegne får et månedlig stipend og økonomisk kompensasjon til sine familier.

Også den iransk-støttede terrorgruppen Hizbollah i Libanon er angivelig med og koordinerer rekrutteringen av palestinske fremmedkrigere.

Men Hizbollah verver også egne unge støttespillere, inkludert de som har kunnskap i å operere droner og personer med ekspertise i geriljakrigføring, for å hjelpe russerne i Ukraina, ifølge rapporten.

Riad Kahwaji, en anerkjent libanesisk forsker innen sikkerhet og forsvar, er ikke overrasket over at palestinere fra Libanon verver seg til den russiske hæren. Han viser til at palestinerne har få muligheter i Libanon og at mange lokkes av muligheten til å tjene raske og gode penger.

– Palestinske leirer i både Syria og Libanon har høy arbeidsledighet, så det er ikke så overraskende at slike ting skjer, sier han.

Det er ikke kjent nøyaktig hvor mange palestinere som er blitt rekruttert til å krige for Russland, men det blir anslått at rundt 300 allerede har fullført opplæringen i Russland og blitt sendt til frontlinjen i Ukraina.

I flyktningeleiren Ain al-Hilweh står angivelig en ny gruppe på rundt 100 palestinske krigere klare for reise til Russland for opptrening.

The Media Line skriver at den palestinske ambassaden i Libanon ikke vil kommentere saken, men de sier på generelt grunnlag at de ikke har noen forbindelser til konflikten i Ukraina og at de ikke oppmuntrer palestinere til å delta i den.

De palestinske fremmedkrigerne sendes ut i frontlinjen mot ukrainske soldater. (Foto: Ukraine Army)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart