Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To israelske ekstremister tiltalt for terror etter å ha angrepet palestinere

En palestinsk mann ser gjennom et vindu som er knust av israelske ekstremister i byen Huwara på Vestbredden. (Foto: Flash90)
Ropte «død over arabere» mens de angrep en palestinsk familie i en bil med øks og stein.

To ekstremistiske bosettere tiltales for terror etter angrep på palestinere i byen Huwara på Vestbredden med øks og steiner tidligere i mars.

Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet ble Hanoch Rabin (25) fra den ulovlige bosetningen Givat Ronen og Raz Giron (21) fra den ytterliggående bosetningen Yitzhar pågrepet av politiet 13. mars etter et angrep som skjedde i Huwara 6. mars, skriver Times of Israel.

Overvåkingskameraer i området fanget opp hvordan flere maskerte ekstremistiske bosettere angrep palestinere og kastet steiner mot biler og butikker i byen. På et tidspunkt kan man se en bosetter, som politiet mistenker var Rabin, angripe en bil med en familie i med en øks.

Shin Bet anklager Rabin og Giron for å være en del av en «voldelig gruppe som tar sikte på å skade palestinere». De mener de to ekstremistene også forstyrrer israelske sikkerhetstjenester i arbeidet med å forhindre palestinsk terror og opprettholde fred og ro i området.

Tiltalen mot de israelerne, som inkluderer flere terroranklager, beskriver blant annet et angrep på en palestinsk familie som satt i en bil.

Familien hadde vært og handlet på et supermarked i Huwara og var på vei til bilen sin da de to tiltalte kom til Huwara utstyrt «med en øks, en hammer, steiner og pepperspray». Ifølge tiltalen var målet deres å utføre terrorhandlinger med et nasjonalistisk motiv mot palestinere i byen.

De to tiltalte skal ha angrepet bilen til familien med øks og steiner. Etter å ha knust vinduene på bilen skal en av de tiltalte ha angrepet sjåføren. 69 år gamle Adris Halifa ble skadet etter å ha blitt truffet i hodet av en stein. Mens angrepet foregikk skal de tiltalte ha ropt «død over arabere».

Det er ventet at de to tiltale holdes fengslet frem til rettssaken.

Samtidig har Israels nasjonale sikkerhetsminister Itamar Ben Gvir, fra det ytterliggående høyrepartiet Otzma Yehudit, møtt familien til tre andre ekstremistiske bosettere som holdes i administrativ varetekt, hvor man kan holdes uten tiltale eller rettssak i seks måneder om gangen.

To av dem sitter fengslet mistenkt for å ha vært involvert i et annet angrep mot palestinere i den akkurat samme byen, hvor biler, boliger og forretninger ble satt i brann. Angrepet var en hevn for at to israelske brødre ble skutt og drept i et terrorangrep i Huwara tidligere på dagen.

19. mars ble en annen israeler alvorlig skadet i et terrorangrep i byen.

Ben Gvir, som før han ble valgt inn i Knesset var advokat for israelere anklaget for nasjonalistisk kriminalitet og terror, sa til familiene til de fengslede at han «skulle rette opp i urettferdigheten som var gjort mot dem». Det var forsvarsminister Yoav Gallant som besluttet at de to skulle settes i administrativ varetekt, etter anbefalinger fra Shin Bet.

Motorvei 60, som brukes av både israelere og palestinere, går gjennom Huwara. Det har ført til mye konflikt gjennom årene. Huwara er stort sett den eneste palestinske byen som israelere kjører gjennom. Det har i lang tid vært planer om å bygge en omkjøringsvei utenom byen for å unngå angrep, men disse planene har foreløpig ikke blitt realisert.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart