Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ny terrorleder drept i israelsk luftangrep

Flammer og røyk stiger op etter et israelsk luftangrep mot Gazastripen. Dette bildet er fra 3. mai 2023. (Foto: Flash90)
Ali Ghali hadde ansvaret for de flere hundre rakettene som Islamsk Jihad har avfyrt mot Israel. Lite tyder på en våpenhvile med det aller første.

En av lederne i den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad ble drept i et israelsk luftangrep mot Gazastripen tidlig torsdag morgen.

Det israelske forsvaret sier at det var Ali Ghali, leder for Islamsk Jihads rakettstyrker, som ble drept i angrepet. I tillegg ble to andre medlemmer av den iransk-støttede terrorgruppen drept i det israelske luftangrepet.

– Ghali var ansvarlig for å organisere og utføre rakettangrep mot israelsk territorium, inkludert de siste dagene, sier IDF i en uttalelse.

Islamsk Jihad avfyrte i løpet av onsdagen over 500 raketter og granater fra Gazastripen mot Israel. Ikke alle nådde Israel, men flere hundre av dem gjorde. De fleste rakettene som var på vei mot befolkede områder ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, men ikke alle ble stanset.

Politi utenfor en bolig i Sderot som ble truffet av en rakett fra Gazastripen 10. mai 2023. (Foto: Flash90)

Raketter skal ha gjort materielle skader på boliger i blant annet byene Sderot og Ashkelon. Også en barnehage, som var evakuert, ble truffet.

Det er likevel ikke kommet meldinger om at noen er blitt direkte skadet av rakettene, men flere skal ha blitt skadet da de løp i sikkerhet. I tillegg har flere personer hatt behov for legehjelp på grunn av angstanfall.

Tidligere i uken ble også tre andre høytstående ledere av terrorgruppen drept. Angrepene har kraftig svekket den iransk-støttede terrorgruppen.

Hamas, den største terrorgruppen på Gaza, er ikke involvert i kampene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart