Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Amos Oz døde av kreft 79 år gammel. Han ble regnet som Israels fremste nålevende forfatter. (Foto: Luiz Munhoz/Flickr)
Amos Oz døde av kreft 79 år gammel. Han ble regnet som Israels fremste nålevende forfatter. (Foto: Luiz Munhoz/Flickr)

Israels «største forfatter» er død

Den kjente israelske forfatteren Amos Oz døde av kreft 79 år gammel.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Den kjente israelske forfatteren Amos Oz døde fredag 28. desember av kreft. Det forteller hans datter. Oz ble 79 år gammel, skriver Times of Israel.

– Min elskede far har akkurat gått bort etter at kreftsykdommen raskt ble forverret. Han døde fredfullt med sine nærmeste rundt seg. Takk til alle som elsket ham, sier datteren Fania Oz-Salzberger i en uttalelse fra familien.

Oz var trolig Israels mest leste og mest kjente forfatter. Han blir hyllet av Israels president Reuven Rivlin som landets «største forfatter».

I løpet av karrieren skrev han over 18 bøker på hebraisk, inkludert romaner og noveller. Han vant en rekke priser for bøkene sine, som er oversatt til 45 språk. «Black Box» og «A Tale of Love» er blant hans mest kjente bøker.

Oz var politisk aktiv på den israelske venstresiden og var en nær venn av den tidligere israelske statsministeren og presidenten Shimon Peres. Han var en av talerne i begravelsen til den israelske fredsprisvinneren. Oz var også en kjent tilhenger av tostatsløsningen mellom Israel og palestinerne.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart