Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Når man er klar til å tro det verste om israelerne

Skjermdump fra Frifagbevegelse.no 14. mai 2013.
Skjermdump fra Frifagbevegelse.no 14. mai 2013.
"95 prosent av israelerne mener at svaret på Palestina-problemet er å føre flere kriger og å drive palestinerne ut." Slik gjenga LOs nettsted frifagbevegelse.no en britisk aktivist-journalist. Feilen ble rettet etter at MIFF tok kontakt.

14. mai publiserte nettstedet Frifagbevegelse.no et intervju med den britiske Palestina-aktivist journalisten Harry Fear. Sin vane tro, serverte Fear en rekke ensidige anklager mot Israel, men det var særlig én som skilte seg ut i å være fullstendig uten noen rot i virkeligheten. Sitat:

«Staten Israel ble født gjennom vold og utdrivning av palestinerne. Israelerne er sterkt påvirket av frykt- og voldspropagandaen fra sine ledere. 95 prosent av israelerne mener at svaret på Palestina-problemet er å føre flere kriger og å drive palestinerne ut, sier Fear.»

Det er mye man kunne sagt til Fears to første setninger. For eksempel kunne vi hørt med ham om det ikke har vært noe vold involvert i fødselen og oppveksten til hans eget hjemland Storbritannia? Eller Israels naboland? Eller staten Palestina som Fear ivrer for å få født? Hva med utdrivningen av jøder fra arabiske land?

Men det var i første omgang den horrible anklagen i siste setning som vi tok opp med journalist Vegard Velle i frifagbevelse.no. MIFF sendte ham følgende e-post.

«Viser til din artikkel «Palestina – håpløshet og håp». Hvilken meningsmåling
viser Harry Fear til når han hevder «95 prosent av israelerne mener at
svaret på Palestina-problemet er å føre flere kriger og å drive palestinerne
ut»?
Meningsmålinger gjennom mange år har vist et klart flertall blant jødiske

israelere for en løsning med to stater for to folk. Hvordan kan dette
stemme?»

Et drøyt døgn senere, etter at journalisten hadde kommet hjem fra reisen til Israel og Gaza-stripen, fikk vi følgende svar:

«Når det gjelder korrigeringen nedenfor, beklager jeg feilen. Jeg kontaktet intervjuobjektet, Harry Fear, og spurte om jeg hadde misforstått. Det hadde jeg, og jeg har korrigert avsnittet, inklusive en henvisning til kilden i teksten.»
Tusen takk for tilbakemeldingen.

Nå ser avsnittet slik ut.

Journalisten skal ha ros for raskt å ha rettet opp.

Men det sier mye om klimaet og kunnskapsnivået i LO når den første anklagen fikk bli publisert og bli stående uten korreksjon i omlag 35 timer.

Langt over 20 prosent av israelerne er arabere. Skulle 75 prosent av disse støtte krig mot palestinerne og utdrivning? Som sagt, også det store flertallet av jøder i Israel ønsker en løsning med to stater for to folk.

Lenken som LOs journalist nå har lagt til, fører til denne meningsmålingen. Her kommer det fram at 66 prosent av israelerne mente Israel stanset den militære operasjonen mot Hamas-regimet i januar 2009 for tidlig. Vi kan ikke se noe sted at 60 prosent sa at angrepet burde fortsette.

Journalisten har fått ny beskjed.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart