Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Gerhard Helskog og Tonje Steinsland er programledere for Vårt lille land på TV2. (Foto: TV2)
Gerhard Helskog og Tonje Steinsland er programledere for Vårt lille land på TV2. (Foto: TV2)

TV2 tar oppgjør med Menneskerettighetsrådet

Søndag kveld setter TV2-programmet Vårt lille land fokus på den urettferdige behandlingen av Israel i FNs menneskerettighetsråd.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I FNs menneskerettighetsråd i Genève har noen av verdens verste diktaturer samlet seg for å blokkere all kritikk mot seg selv. I stedet retter de kontinuerlig fordømmende pekefingre mot demokratiet Israel.

Dette er ingen nyhet for lesere av Miff.no, men det er nok ukjent for mange nordmenn. Flere vil få vite om det søndag 20. april kl. 21.45, når TV2-programmet Vårt lille land rapporterer om saken. Ifølge det MIFF erfarer, vil talsmenn for både nåværende og forrige norske regjering bli stilt til ansvar for Norges rolle i rådet. Har norske myndigheter gjort sitt for å forsvare menneskerettighetene, eller har man stilltiende godtatt at land som Kina, Cuba, Saudi-Arabia og Vietnam kan rette halvparten av alle fordømmende resolusjoner mot Israel?

Blir programmet som forhåndsryktene indikerer, er dette noe venner av Israel kan glede seg til. Svarene som norske politikere kan gi er neppe oppløftende, men at et populært tv-program med mange seere setter fokus på dobbeltstandarden er bra.

Programleder Gerhard Helskog skriver på sin Facebook 19. april 2014:

FNs Menneskerettighetsråd i Genève er i ferd med å bli en parodi. Noen av verdens blodigste diktaturer ødelegger organet. Og hva gjør Norge? Tja, kanskje ikke helt det du hadde håpet.

  • Skru på TV2 søndag kl. 21.45. Programmet kommer i reprise mandager kl. 11.45 og påfølgende søndag kl. 15.30.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart