Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Urix opnar for oppsiktsvekkjande anti-israelsk demagogi

Å høyre Max Blumental i NRK Urix var som å høyre AKP (m-l) talarane i Studentersamfundet, skriv Hallgrim Berg. Les hele hans klage til NRK Urix.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Kjære Urix!

Som politisk langtidsinteressert, historikar og tidlegare folkevalt i 32 år, ser eg på Urix så ofte eg kan. Som oftast byggjer sendingane på klårlagde fakta og presenterer perspektiv som det er verdt å ta med seg. Eg brukar å stole på Urix.

Kva meininga med gårsdagens innslag om Israel skulle vera, anna enn å sleppe laus ein Israel-hatar med marxistisk analyse, er ikkje godt å skjøne. Det var jo eit fatalt opningsspørsmål frå programleiaren (avtalt?), som gav denne amerikanaren opning for å leggja i veg med alt det negative han kunne koma på om det fælslege landet Israel. Det var tydeleg at han var godt trent i denne oppramsinga. Det var akkurat slik eg høyrde AKP (m-l) talarane i Studentersamfundet dei åra eg var med der.

Det er svært skuffande at programleiaren ikkje gav ein slik demagog og fantast større intellektuell motstand.

Spørsmål 1: Kan mangelen på slik motstand skuldast at redaksjonen er grunnleggjande samd med den inviterte amerikanaren, og at det er gildt for programleiaren å sleppe fram meiningsfeller som kan gøymast bak eller løftast fram med sin akademiske status?

Spørsmål 2: Når kan me som ikkje-sosialistiske lisensbetalarar vente eit skikkeleg ideologisk oppgjer med ein eller annan palestinsk (eller norsk) hovudtalsmann, der han/ho blir konfrontert med den terroren, dei drapa, alle dei hundretals døde i barnearbeid i tunnelane frå Gaza, den hjernevasken arabiske born vert utsette for i barnehage og skule, den antisemittismen som er utvikla til kunst (med og utan samarbeidet med Hitler), den utryddinga av jødar som Hamas eksplisitt går inn for, etc. etc.?

Kort sagt: Når kjem den «balansen på sikt» som eg fekk høyre om alle dei åtte åra eg sjølv sat i Kringkastingsrådet, men som aldri kom?

I staden ser me at palestina-venene har det travelt med å betala ut statsbetalte prisar til kvarandre.

 

Beste helsing,

Hallgrim Berg

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart