Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Urix opnar for oppsiktsvekkjande anti-israelsk demagogi

Å høyre Max Blumental i NRK Urix var som å høyre AKP (m-l) talarane i Studentersamfundet, skriv Hallgrim Berg. Les hele hans klage til NRK Urix.

Kjære Urix!

Som politisk langtidsinteressert, historikar og tidlegare folkevalt i 32 år, ser eg på Urix så ofte eg kan. Som oftast byggjer sendingane på klårlagde fakta og presenterer perspektiv som det er verdt å ta med seg. Eg brukar å stole på Urix.

Kva meininga med gårsdagens innslag om Israel skulle vera, anna enn å sleppe laus ein Israel-hatar med marxistisk analyse, er ikkje godt å skjøne. Det var jo eit fatalt opningsspørsmål frå programleiaren (avtalt?), som gav denne amerikanaren opning for å leggja i veg med alt det negative han kunne koma på om det fælslege landet Israel. Det var tydeleg at han var godt trent i denne oppramsinga. Det var akkurat slik eg høyrde AKP (m-l) talarane i Studentersamfundet dei åra eg var med der.

Det er svært skuffande at programleiaren ikkje gav ein slik demagog og fantast større intellektuell motstand.

Spørsmål 1: Kan mangelen på slik motstand skuldast at redaksjonen er grunnleggjande samd med den inviterte amerikanaren, og at det er gildt for programleiaren å sleppe fram meiningsfeller som kan gøymast bak eller løftast fram med sin akademiske status?

Spørsmål 2: Når kan me som ikkje-sosialistiske lisensbetalarar vente eit skikkeleg ideologisk oppgjer med ein eller annan palestinsk (eller norsk) hovudtalsmann, der han/ho blir konfrontert med den terroren, dei drapa, alle dei hundretals døde i barnearbeid i tunnelane frå Gaza, den hjernevasken arabiske born vert utsette for i barnehage og skule, den antisemittismen som er utvikla til kunst (med og utan samarbeidet med Hitler), den utryddinga av jødar som Hamas eksplisitt går inn for, etc. etc.?

Kort sagt: Når kjem den «balansen på sikt» som eg fekk høyre om alle dei åtte åra eg sjølv sat i Kringkastingsrådet, men som aldri kom?

I staden ser me at palestina-venene har det travelt med å betala ut statsbetalte prisar til kvarandre.

 

Beste helsing,

Hallgrim Berg


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart