Odd Karsten Tveit rapporterer på NRK 15. november 2012. (Skjermdump NRK)
Odd Karsten Tveit rapporterer på NRK 15. november 2012. (Skjermdump NRK)

Løfter NRK hodet ut av sanden?

NRK ser ut til å ha oppdaget at det finnes andre konflikter enn dem som Israel er innblandet i. Samtidig er Odd Karsten Tveit ferdig i mediehuset.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Med Israel for fred (MIFF) har gjennom flere år kritisert NRK og andre norske medier for en ekstrem overdekning av Israels konflikter sammenlignet med dekningen av andre konflikter rundt omkring i verden. Mediene har også gitt fullstendig ulik oppmerksomhet på norsk og israelsk krigføring. Se daglig leder Conrad Myrland forklare saken i en kort film.

I 2014 skrev MIFF på NRK Ytring:

«Hovedproblemet i NRKs dekning er generelt den enorme overdekningen som blir gitt av konflikter hvor Israel er involvert, sammenlignet med andre lands konflikter. Vi ser det tydelig også denne gang [Gaza-krigen 2014], at konflikter hvor ti og hundre ganger flere mennesker blir drept og drevet på flukt, kommer helt i skyggen. Effekten av denne prioriteringen, som har ligget fast i minst to generasjoner, er at 4 av 10 nordmenn sidestiller Israels behandling av palestinerne med nazistenes behandling av jødene

NRK tok et skritt i riktig retning da de flyttet Midtøsten-kontoret fra Jerusalem til Kairo i 2011. Midtøsten-korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen har dermed bidratt til å redusere den ekstreme overdekningen.

Men det har kommet tilbakeskritt. Under Gaza-krigen sommeren 2014, da NRK sendte Sidsel Wold og Odd Karsten Tveit tilbake til gamle jaktmarker, ble overdekningen mer ekstrem enn noen gang før. I løpet av juli 2014 hadde NRK Dagsrevyen 86 innslag relatert til Israel og Gaza. Samme måned hadde Dagsrevyen 1 kort innslag om Irak og 1 kort innslag om Syria. I begge disse landene var dødstallene i de pågående krigene minst like store.

Søndag 3. januar 2016 kom et nytt signal om at NRK kanskje er i ferd med å løfte hodet ut av sanden? Utenrikssjef Knut Magnus Berge skriver om hvorfor NRK Urix skal styrkes i 2016. Israel blir ikke nevnt med et ord. Berge innleder til og med sin artikkel med å rette fokus på konflikten mellom shia- og sunni-muslimer i Midtøsten. Tenk om NRKs seere i 2016 får informasjon som viser hvor sykt det er å utrope konflikten mellom israelere og palestinere til «alle konflikters mor»! (Journalistene Fredrik Græsvik (TV2) og Odd Karsten Tveit (NRK) kom med nye bøker om Israel høsten 2015, og begge omtaler konflikten som «alle konflikters mor».)

Kan 2016 bli året da strutsen får hodet helt opp av sanden?

Fredag 1. januar 2016 var i hvert fall siste arbeidsdag for Odd Karsten Tveit i NRK, han går av på grunn av aldersgrensen. Mediehuset ville hatt betydelig større troverdighet dersom de hadde sluttet å bruke ham for lenge siden.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart