Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

To NRK-journalister må svare

Skjermdump av e-post som MIFF sendte til NRK-journalistene 9. september 2016.
Skjermdump av e-post som MIFF sendte til NRK-journalistene 9. september 2016.
Gjengir løgnpåstand i omtale av student som prøvde å lyve ved landing i Israel.

De siste dagene har studenten Sigrid Sivertsen Haugan gått fra redaksjon til redaksjon med sin historie om hvordan hun ble nektet innreise og utestengt fra Israel de neste ti år. Det begynte i Trønder-Avisa (bak betalingsmur), så har hun vært i Innherred og Universitetsavisa, og i dag kom hun i NRK og Under Dusken. Kanskje har hun fått fortelle sin historie også i andre medier?

MIFF kjenner ikke saken bortsett fra det vi leser i disse sakene og på studentens Facebook-side, men vi kan fastslå følgende:

Overskriften i Trønder-Avisa (Levangerstudent utestengt fra Israel i 10 år – fordi hun studerer i Palestina) er feil. Sivertsen Haugan er ikke utestengt fordi hun studerer på det palestinske universitetet i Birzeit. Et større antall internasjonale studenter studerer på palestinske universiteter, også på Birzeit.

Vi vet ikke konkret hvorfor Sivertsen Haugan ble nektet innreise, men det kommer fram at hun ikke fortalte israelske grensevakter sannheten. Hun holdt tilbake info om at hun skulle studere på Birzeit, men grensevaktene oppdaget at dette var hennes planer. De som lyver ved innreisekontroll får nok problemer samme hvilket land de skal inn i.

NRK gjør den samme feilen som Trønder-Avisa gjorde i overskriften. «Grensepolitiet på israelsk territorium godtar ikke internasjonale studenter på palestinsk side,» skriver journalistene Emil Johansson og Morten Karlsen.

Hvordan kan da Birzeit-universitet fortelle om sine internasjonale studenter? Hva med alle de internasjonale universitetene som jevnlig sender sine studenter til samarbeidende universiteter og høgskoler på Vestbredden?

Når man lyver til israelske grensevakter, er det også fare for at man lyver til norske journalister. I denne saken aner vi et mønster av noen som ikke alltid sier sannheten.

Det hører med til historien at den islamistiske bevegelsen Hamas, en terrororganisasjon som står bak en rekke dødelige terrorangrep og rakettangrep mot sivile israelere, vant det siste studentvalget ved Birzeit. Israels sikkerhetsutfordring med noen av Sivertsen Haugans medstudenter og universitetsansatte kan være betydelig større enn noen av de norske journalistene aner.

PS! Under Dusken må få ros fordi de også har tatt med argumenter fra Israels ambassade i Oslo. Det var visst ikke alle de andre som tenkte på det…

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart