Søk
Skjermdump av e-post som MIFF sendte til NRK-journalistene 9. september 2016.
Skjermdump av e-post som MIFF sendte til NRK-journalistene 9. september 2016.

To NRK-journalister må svare

Gjengir løgnpåstand i omtale av student som prøvde å lyve ved landing i Israel.

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1200 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

De siste dagene har studenten Sigrid Sivertsen Haugan gått fra redaksjon til redaksjon med sin historie om hvordan hun ble nektet innreise og utestengt fra Israel de neste ti år. Det begynte i Trønder-Avisa (bak betalingsmur), så har hun vært i Innherred og Universitetsavisa, og i dag kom hun i NRK og Under Dusken. Kanskje har hun fått fortelle sin historie også i andre medier?

MIFF kjenner ikke saken bortsett fra det vi leser i disse sakene og på studentens Facebook-side, men vi kan fastslå følgende:

Overskriften i Trønder-Avisa (Levangerstudent utestengt fra Israel i 10 år – fordi hun studerer i Palestina) er feil. Sivertsen Haugan er ikke utestengt fordi hun studerer på det palestinske universitetet i Birzeit. Et større antall internasjonale studenter studerer på palestinske universiteter, også på Birzeit.

Vi vet ikke konkret hvorfor Sivertsen Haugan ble nektet innreise, men det kommer fram at hun ikke fortalte israelske grensevakter sannheten. Hun holdt tilbake info om at hun skulle studere på Birzeit, men grensevaktene oppdaget at dette var hennes planer. De som lyver ved innreisekontroll får nok problemer samme hvilket land de skal inn i.

NRK gjør den samme feilen som Trønder-Avisa gjorde i overskriften. «Grensepolitiet på israelsk territorium godtar ikke internasjonale studenter på palestinsk side,» skriver journalistene Emil Johansson og Morten Karlsen.

Hvordan kan da Birzeit-universitet fortelle om sine internasjonale studenter? Hva med alle de internasjonale universitetene som jevnlig sender sine studenter til samarbeidende universiteter og høgskoler på Vestbredden?

Når man lyver til israelske grensevakter, er det også fare for at man lyver til norske journalister. I denne saken aner vi et mønster av noen som ikke alltid sier sannheten.

Det hører med til historien at den islamistiske bevegelsen Hamas, en terrororganisasjon som står bak en rekke dødelige terrorangrep og rakettangrep mot sivile israelere, vant det siste studentvalget ved Birzeit. Israels sikkerhetsutfordring med noen av Sivertsen Haugans medstudenter og universitetsansatte kan være betydelig større enn noen av de norske journalistene aner.

PS! Under Dusken må få ros fordi de også har tatt med argumenter fra Israels ambassade i Oslo. Det var visst ikke alle de andre som tenkte på det…


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart