Skjermdump fra Nrk.no mandag 7. mai 2018.
Skjermdump fra Nrk.no mandag 7. mai 2018.

NRK tar faktisk helt feil

Andre land følger i fotsporene til Donald Trump.

Mandag 7. mai melder NRK at gateskilt er satt opp til USAs nye ambassade i Jerusalem. NRK understreker i overskriften at ambassaden er «omstridt», men det er den ikke i USA (hvor det har vært bred partipolitisk enighet om tiltaket siden midten av 1990-tallet) og heller ikke i Israel.

«Andre land har ikke fulgt i fotsporene til Trump,» skriver journalist Øystein Heggen mot slutten av artikkelen.

Dette er faktisk helt feil. Guatemalas flagg vaier allerede i Jerusalem, og deres ambassade åpner 16. mai, to dager etter USA. Paraguays president har sagt at han planlegger å gjennomføre en flytting innen han går av i juni. Honduras planlegger også flytting.

Også i Europa følger andre land i fotsporene til Trump. Den tsjekkiske presidenten Miloš Zeman sier landet hans planlegger å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem. Romania har også satt i gang prosessen med flytting.

NRK tar faktisk helt feil, og det er ikke første gang når det gjelder deres dekning av Israel.

Skjermdump fra Nrk.no mandag 7. mai 2018.
Skjermdump fra Nrk.no mandag 7. mai 2018.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart