Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Skjermdump av NTB-artikkelen publisert på ABC Nyheter 7. mars 2019.
Skjermdump av NTB-artikkelen publisert på ABC Nyheter 7. mars 2019.

NTBs «gladsak» og hvorfor du bør være skeptisk

«Stadig færre amerikanere sympatiserer med Israel,» melder NTB i en overskrift 7. mars.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Nyhetsbyrået NTB er en av de største leverandørene i den norske løgnindustrien mot Israel. En lang rekke eksempler på dette kommer fram i MIFFs rapport Not To Believe fra februar 2019. Her er to eksempler:

Torsdag 7. mars meldte NTB at «støtten til Israel er fallende i USA, og aller mest faller støtten blant republikanere». Slike meldinger blir tatt imot som en gladsak i mange norske redaksjoner.

Men du bør være skeptisk, som med alt om Israel fra NTB. Senest i 2018 var andelen amerikanere med et positivt syn på Israel på et rekordhøyt nivå – det høyeste siden 1991. Det nevner ikke NTB med et ord.

De siste årene har støtten ligget på 62 prosent, før den økte til 64 prosent i 2018. Nå har den dalt til 59 prosent, og det er selvsagt trist. Men det er høyere enn alle årene fra 2001 (51 prosent) til 2009 (59 prosent). Ja, det dalte fra et rekordnivå i 2018, men «stadig færre» i overskriften er i beste fall upresist.

NTB skal ha ros for å legge inn lenken til Gallups undersøkelse, slik at alle kan se at sympatien med Israel – etter fallet fra 2018 til 2019 – blant republikanerne ligger 18 prosentpoeng over nivået i 2001, 9 prosentpoeng over for uavhengige og 1 prosentpoeng over for demokratene.

PS! Tror du NTB meldte om den rekordhøye støtten til Israel da en tilsvarende måling ble publisert av Gallup i mars 2018?

– Skriv ditt svar i kommentarfeltet under –

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart