Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Dagbladet ga spalteplass til mann som sprer antisemittiske bilder og vil straffe norsk forfatter på Golan som IS-kvinner

Faksmile fra Dagbladet 12. mars 2019.
Faksmile fra Dagbladet 12. mars 2019.
I et leserinnlegg i Dagbladet tirsdag 12. mars foreslår Gunnar Løkkebø å ta statsborgerskapet fra nordmenn som bor på Golan-høyden.

Gunnar Løkkebø sammenligner to muslimske, somaliske jenter fra Bærum som dro til «kalifatet» til IS og den norske forfatteren Geir Olav Jørgensen som en tid bodde på den israelske delen av Golan-høyden.

«Både Jørgensen og disse to søstrene er altså tilsynelatende fredelige norske statsborgere som var med å okkupere hver sine deler av Syria, med støtte av hver sin våpenmakt,» skriver Løkkebø. Han foreslår å ta amerikanske og europeiske statsborgerskap fra dem som bor i israelsk-okkuperte områder.

Løkkebø skriver: «Etter det jeg har lest, så har flertallet av israelske borgere med jødisk bakgrunn, mer enn ett statsborgerskap. Dermed har de stemmerett og påvirkning i flere land, og kan fritt veksla mellom det å bo i for eksempel USA eller Europa og det å være okkupanter på Vestbredden eller Golan.»

Det er feil. Ifølge en meningsmåling fra Shiluv/Ipanel i 2016 hadde kun 17 prosent av israelere et utenlandsk pass. Et flertall av jødene i Israel har bakgrunn fra arabiske land og muslimsk-dominerte områder, bare et lite mindretall har bakgrunn i vestlige land. I alle arabiske land utenom Libanon og Tunisia ble jødene, som et ledd i økt forfølgelse og diskriminering etter 1948, fratatt sine statsborgerskap.

De siste årene har terrororganisasjonen IS deltatt i en krig som har krevd livet til over en halv million mennesker. I samme periode har den israelske delen av Golan-høyden vært den mest fredelige delen av Midtøsten.

Ser man på Facebook-veggen til Løkkebø, burde det neppe komme som noen overraskelse at han ikke klarer å se forskjell på en norsk skjønnlitterær forfatter som bor med familien sin på Golan og norske jenter som verver seg til tjeneste for en islamistisk terrororganisasjon.

16. mai 2018 publiserte Løkkebø et bilde som kobler Israels statsminister Benjamin Netanyahu med Nazi-Tysklands diktator Adolf Hitler. Over bildene er teksten «Lebensraum». Løkkebø la til som egen kommentar: «Nokon meinar at å drepa er ei løysing, men på kva?»

The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) har vedtatt en arbeidsdefinisjon på antisemittisme. Der heter det blant annet: «Aktuelle eksempler på antisemittisme i det offentlige liv, i mediene, skolen, på arbeidsplassen og i den religiøse sfære kan være (…) sammenlikning av aktuell israelsk politikk med nazistenes politikk.»

En israelsk tilbaketrekning fra Golan-høyden ville belønnet Syria for sin tidligere aggresjon fra området, utvidet området for den syriske borgerkrigen og gitt større lebensraum for antisemitter.

Skjermdump fra Gunnar Løkkebøs Facebook-vegg 13. mars 2019.
Skjermdump fra Gunnar Løkkebøs Facebook-vegg 13. mars 2019.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart