Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Letnes fortsetter å villede om Iran

Per Sandbergs iransk-norske samboer Bahareh Letnes demoniserte Israel på TV2 Nyhetskanalen søndag 22. september. (Skjermdump fra TV2)
Når Letnes hevder at «Iran står fast på en tostatsløsning», blir hun motsagt av Irans øverste leder.

«Midtøsten er et område for muslimer… Israel står bak de fleste problemer i Midtøsten…»

Bahareh Letnes kom med slike rasistiske og demoniserende uttalelser på TV2 Nyhetskanalen søndag 22. september. TV2 laget først en nettsak på innslaget, men trakk det senere tilbake. MIFF var de første som publiserte klippet i sin helhet med våre kommentarer. Vi påpekte også at Letnes er et ektefødt barn av den islamske revolusjonen. Det hun sier stemmer med hva iranske barn lærte på skolen i hennes generasjon.

Tirsdag 24. september begynte Letnes å beklage sine «dårlige ordvalg», først overfor Nettavisen, og siden i innlegg i flere medier. I alle beklagelsene fortsetter hun imidlertid å fyre løs mot Israel og forsvare Irans ayatollah-regime.

I innlegg i Dagen (papirutgaven 26. september) og Norge IDAG (og andre medier) hevder Letnes at «Iran står fast på en tostatsløsning».

Det stemmer overhodet ikke. Bare gå til nettsiden til Irans øverste leder ayatollah Khamenei for å se. Budskapet er klart allerede i overskriften: «Det er bare en løsning på Palestina-saken: Ødeleggelse av det israelske regime.» Enhver plan om å dele en palestinsk stat er uakseptabel, sa Khamenei i oktober 2011, ifølge Al Jazeera. Letnes sa til TV2 at hun «aldri [blir] fanget eller påvirket særlig av vestlige medier». Her gir MIFF henne sannheten fra ikke-vestlige kilder.

«Israel vil og skal bestå,» skriver Letnes. Det hjelper lite når Irans ledere sier det motsatte.

«Iran har aldri angrepet noen, og vil aldri bruke militær makt uten å selv bli angrepet,» skriver Letnes.

De første angrepene fra Den islamske republikken etter revolusjonen i 1979 kom mot landets egne innbyggere. Tusenvis av mennesker ble drept og henrettet i årene som fulgte. I etterkant har Iran fortsatt sine angrep og sin terrorstøtte i en rekke land. Senest i oktober 2018 opplyste danske myndigheter at iransk etterretning hadde planlagt å myrde en opposisjonell iraner på dansk jord.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart