Søk
Per Sandbergs iransk-norske samboer Bahareh Letnes demoniserte Israel på TV2 Nyhetskanalen søndag 22. september. (Skjermdump fra TV2)

Letnes fortsetter å villede om Iran

Når Letnes hevder at «Iran står fast på en tostatsløsning», blir hun motsagt av Irans øverste leder.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

«Midtøsten er et område for muslimer… Israel står bak de fleste problemer i Midtøsten…»

Bahareh Letnes kom med slike rasistiske og demoniserende uttalelser på TV2 Nyhetskanalen søndag 22. september. TV2 laget først en nettsak på innslaget, men trakk det senere tilbake. MIFF var de første som publiserte klippet i sin helhet med våre kommentarer. Vi påpekte også at Letnes er et ektefødt barn av den islamske revolusjonen. Det hun sier stemmer med hva iranske barn lærte på skolen i hennes generasjon.

Tirsdag 24. september begynte Letnes å beklage sine «dårlige ordvalg», først overfor Nettavisen, og siden i innlegg i flere medier. I alle beklagelsene fortsetter hun imidlertid å fyre løs mot Israel og forsvare Irans ayatollah-regime.

I innlegg i Dagen (papirutgaven 26. september) og Norge IDAG (og andre medier) hevder Letnes at «Iran står fast på en tostatsløsning».

Det stemmer overhodet ikke. Bare gå til nettsiden til Irans øverste leder ayatollah Khamenei for å se. Budskapet er klart allerede i overskriften: «Det er bare en løsning på Palestina-saken: Ødeleggelse av det israelske regime.» Enhver plan om å dele en palestinsk stat er uakseptabel, sa Khamenei i oktober 2011, ifølge Al Jazeera. Letnes sa til TV2 at hun «aldri [blir] fanget eller påvirket særlig av vestlige medier». Her gir MIFF henne sannheten fra ikke-vestlige kilder.

«Israel vil og skal bestå,» skriver Letnes. Det hjelper lite når Irans ledere sier det motsatte.

«Iran har aldri angrepet noen, og vil aldri bruke militær makt uten å selv bli angrepet,» skriver Letnes.

De første angrepene fra Den islamske republikken etter revolusjonen i 1979 kom mot landets egne innbyggere. Tusenvis av mennesker ble drept og henrettet i årene som fulgte. I etterkant har Iran fortsatt sine angrep og sin terrorstøtte i en rekke land. Senest i oktober 2018 opplyste danske myndigheter at iransk etterretning hadde planlagt å myrde en opposisjonell iraner på dansk jord.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart