Per Sandbergs iransk-norske samboer Bahareh Letnes demoniserte Israel på TV2 Nyhetskanalen søndag 22. september. (Skjermdump fra TV2)

Letnes beklager «dårlige ordvalg», men fortsetter å fyre løs mot Israel

Fastholder at «Iran aldri har angrepet noen».

Per Sandbergs iransk-norske samboer Bahareh Letnes demoniserte Israel på TV2 Nyhetskanalen søndag 22. september. «Midtøsten er et område for muslimer» og «Israel står bak de fleste problemer i Midtøsten», var blant uttalelsene. MIFF slaktet uttalelsene i artikkel og direktesending. Vi påpekte også, med en rekke eksempler fra iranske skolebøker, at Bahareh Letnes er et ektefødt barn av den islamske revolusjonen.

Uttalelsene til Letnes har vekket ekstremt liten oppmerksomhet i norske medier. Men 24. september gjengir Nettavisen kritikk fra Vebjørn Selbekk, Ervin Kohn og Israels ambassadør Alon Roth. Her kommer også Letnes med en «beklagelse» for «dårlige ordvalg».

– Jeg registrerer at mange har reagert på mine uttalelser på TV 2 søndag 22 september. Jeg har stor forståelse for de skarpe reaksjonene som fremmes, og vil med dette beklage på det sterkeste mine uttalelser vedrørende «Midtøsten er for muslimer». Det er ingen unnskyldning, men mine ordvalg ble helt feil, skriver hun til Nettavisen.

Likevel fortsetter hun å unnskylde Iran.

– Iran har aldri angrepet noen, og vil aldri bruke militær makt uten å selv bli angrepet. Iran blir, og har blitt stemplet som terrorstat, aggressiv og konfliktskaper. Dette er jeg rett å slett uenig i.

 Og hun fyrer løs mot Israel.

– Det er fremmet trusler om utslettelse av Iran fra en rekke hold, Israel har produsert konspirasjonsteorier på rekke og rad mot Iran. Israel har angrepet såkalte «Iranske mål» i Syria gjennom flere år. Og, at Israel fremstår som en «fredsdue» blir for meg helt latterlig. At Israel er en pådriver for å sverte/ramme og holde Iran nede er ingen overdrivelse. Og nå, i en allianse med USA og Saudi Arabia.

  • Hva synes du om beklagelsen til Letnes? Nettavisen skriver i overskriften at hun legger seg langflat. Enig? – Skriv din mening i kommentarfeltet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart