Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Øystein Stray Spetalen: – MIFF hadde full rett til å vise hva jentene står for

Øystein Stray Spetalen. (Foto: Samferdselsdepartementet, flickr)
Les hele dissensen til Øystein Stray Spetalen i Pressens Faglige Utvalg.

MIFFs annonser mot Operasjon Dagsverk 2018 var ingen presseetisk krenkelse overfor Operasjon Dagsverk eller KFUK-KFUM, konkluderte Pressens Faglige Utvalg 23. oktober. Dagen og Stavanger Aftenblad ble felt av et flertall i utvalget på paragraf 4.8 i Vær Varsom-plakaten: «4.8. Når barn omtales, er det god presseskikk å ta hensyn til hvilke konsekvenser medieomtalen kan få for barnet.»

Investoren Øystein Stray Spetalen, som deltar i Pressens Faglige Utvalg som representant for allmenheten, skrev følgende dissens:

«Mindretallet mener at Dagen [gjelder også Stavanger Aftenblad] ikke har brutt god presseskikk. Det vektlegges at jentene er profilerte aktivister. 12-åringen kaller seg selv journalist og har 270.000 Facebook-følgere. Mindretallet mener det kommer klart frem av hennes synspunkter at hun står for å utslette Israel. Begge jentene har kommet med kontroversielle uttalelser om Israel i flere ulike medier, og de har vært i konfrontasjon med det israelske militæret. Mindretallet kan ikke se at jentenes sikkerhetssituasjon blir forverret av at deres navn og bilde står i norske aviser. Mindretallet mener MIFF hadde full rett til å lage en annonse om hva de mener jentene står for, og at avisen måtte kunne publisere denne annonsen. Dagen har ikke brutt god presseskikk.»

(Som trykket i avisen Dagen 28. oktober 2019.)

Faksimile fra Dagen 28. oktober 2019.
Fredag 1. november har MIFF bestilt denne annonsen i ni av landets største aviser.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart