Ine Marie Eriksen Søreide
Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide på NRK Nyhetsmorgen 26. januar 2021. (Skjermdump fra Nrk.no)

NRK resirkulerer fake news i intervju med utenriksministeren

Tross alle fakta i saken, fortsetter NRK sin kampanjejournalistikk mot Israel i vaksinesaken.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I dag deltar Norge for første gang som nytt medlem i et møte i FNs sikkerhetsråd. Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide deltar digitalt når Midtøsten står på rådets agenda.

I anledning møtet ble Søreide intervjuet på NRK Nyhetsmorgen. Allerede i første spørsmål begynte programleder Ugo Fermariello å avsløre hvor lite oppdatert kunnskap det er i NRK-redaksjonen:

Israel-Palestina-konfliten står på dagsorden. Er det noen bevegelse mellom Israel og palestinerne, etter at Trump og Jared Kushner la fram en fredsplan for ett år siden, en plan der palestinerne ikke var invitert til å delta i forhandlingene?

Palestinerne var invitert av amerikanerne til å delta i forhandlingene. PA-president Mahmoud Abbas var en av de første statslederne president Donald Trump hadde på besøk i Det hvite hus. Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat opplyste at han hadde 33 møter med Trumps forhandlere. Abbas hadde i tillegg minst fire møter. Allerede 28. januar 2020 avslørte MIFF at NRK og VG drev fake news omkring dette, men nå blir det altså resirkulert av NRK.

Utenriksministeren svarte generelt om Norges rolle i sikkerhetsrådet, og sa at Norge har som mål at det kommer i gang igjen substansielle forhandlinger mellom Israel og PA.

– Normaliseringsavtalene som vi har sett mellom Israel og arabiske land den siste tiden, de løser ikke utestående spørsmål i konflikten, men de viser samtidig at det er mulig å endre spilleregler til det positive. Så får vi se hvilken ny dynamikk det også bringer med seg at en ny amerikansk administrasjon har signalisert veldig tydelig at de støtter opp om tostatsløsningen, sa Søreide.

Så det er tydelig at du har forhåpninger til… begynte Fermariello, men så avbrøt han seg selv. Det var nok ikke meningen til NRK-redaktørene at dette skulle bli et program som satte positivt søkelys på det nye åpne samarbeidet mellom Israel og arabiske land.

Så det har stått stille nå ett års tid mellom israelere og palestinere? spurte han i stedet.

– Det har stått stille i flere år, svarte Søreide, som riktig er. Det burde være velkjent for NRK at palestinerne har nektet direkte forhandlinger med Israel siden 2014.

Litt senere avbrøt Fermariello utenriksministeren med det som har vært den kollektive besettelsen til en del norske journalister de siste ukene:

For et kjempespørsmål som står på dagsorden nå i Israel, er jo vaksinering. Og Israel har imponert hele verden med sin raske Covid-19 vaksinering av befolkningen, men så har de fått mye kritikk for ikke å vaksinere palestinere i okkuperte områder. Har Israel et ansvar i å vaksinere palestinere, som de da altså kontrollerer, i okkuperte områder?

Utenriksministeren lot seg ikke vippe av pinnen, og uttalte seg ikke omkring Israels ansvar. NRK ga seg ikke.

Statsråder i regjeringen i Israel sier at ifølge Oslo-avtalen har de ikke ansvar for den helsebiten, mens FN har jo traktater som sier det er i strid med folkeretten. Hva sier du, hva sier i Norge, er det i strid med folkeretten eller ikke?

– Vi har først og fremst vært opptatt av å få i gang en oppstart av vaksinering, og nettopp derfor holder vi dialog med begge partene. I mange områder både på Vestbredden og Gaza er det en situasjon med tiltakende smitte. Det har gått litt i bølger…

Fermariello avbrøt nok en gang, med det mest presserende spørsmål.

Men har vi ikke tatt stilling til om det er et brudd på folkeretten eller ikke?

– For oss har det viktigste vært i denne omgang å fokusere på få å komme i gang med vaksinasjonen. Derfor har jo også statsministeren oppfordret israelerne til å bidra konstruktivt for vaksinasjonen, svarte Søreide.

Bør sikkerhetsrådet reagere på det?

– Først og fremst er jo dette noe som må løses i det daglige forholdet mellom israelere og palestinere. Det viktigste er å få i gang forhandlinger mellom partene, svarte Søreide.

La oss gi det med teskje til NRK, en gang til:

Palestinske selvstyremyndigheter overtok helseansvaret, inkludert vaksineansvaret, fra Israel i 1995.

Palestinske myndigheter har ikke ønsket samarbeid med Israel om vaksine, men har kjørt sitt eget løp.

Israel har ikke noe personell inne på Gaza-stripen, og kan umulig vaksinere noen der. Dersom Israel hadde forsøkt å vaksinere palestinere på Vestbredden ville det blitt møtt med et ramaskrik, og sannsynligvis også mas om «brudd på folkeretten».

Jan Benjamin Rødner, MIFFs styremedlem, skrev til NRK 14. januar 2021:

«Dette går inn i rekken av at for ethvert problem – reelt eller innbilt – som palestinerne måtte oppleve, får Israel skylden. PA kjører to spor: På det ene nekter de å samarbeide med Israel og ta imot hjelp derfra. Det kan de gjøre, for vestlige media vil sjeldent og da gjerne bortgjemt fortelle om det, hvilket dette innslaget på NRK er et godt eksempel på. På det andre sørger de for at villige medhjelpere, som i dette tilfellet Amnesty International, sprer usanne påstander om at Israel forhindrer humanitær hjelp. Dessverre lykkes PA med slik dobbeltsnakk så altfor ofte. Det er svært skuffende, men dessverre som forventet, at NRK lar seg være mikrofonstativ for den slags.»

Tolv dager senere fortsetter NRK med den samme kampanjen. Det er dypt tragisk.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart