Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

NRK-programlederens unnskyldning

Skjermdump fra radio.nrk.
Hva synes du om unnskyldningen?

I går på “Shaun på P13“ sa NRKs programleder Shaun Henrik Matheson følgende:

«Fader heller, vi får vel nesten ta med oss ja de gode nyhetene vi får da, selv om de kommer fra Israel… [ler] Jeg vet det. Hvor sykt er det! Gode nyheter fra Israel, når skjedde det sist? Du vet du hva, det aner jeg ikke faktisk. Men vi har jo lest om dette i avisene i dag, vi hørte akkurat om det på Dagsnytt her.

Men både avisene og Dagsnytt glemte noe viktig, eller unnlot å nevne det, noe vi aldri må glemme: Israel er en okkupasjonsmakt, det er et apartheidregime, der noen mennesker er mer verdt enn andre mennesker, og der disse andre blir utsatt for systematisk undertrykkelse, deres land blir stjålet fra dem, der de mister strøm og vann hvis de ikke oppfører seg ordentlig. Og skulle en hjemmesnekret rakett lande et eller annet sted hos Guds utvalgte folk, så gjennomføres det grusomme hevnaksjoner hvor tusenvis av mennesker blir drept, gjerne barn. Kan det virkelig komme gode nyheter fra dette landet? Ja, på en måte. På en måte, som du har hørt, og dersom vi kun skal tenke på oss selv, og glemme alt av overgrep og drap som israelerne utfører mot det palestinske folk.

Visstnok så viser tall fra Israel da, at av mer enn 1 million fullvaksinerte mennesker så ble under tusen personer smittet. Det er gode nyheter, samme hvordan du vrir og vender på det. Skulle bare nesten ønske at det kom fra et annet sted, hvis du skjønner. Det er nesten som jeg skulle ønske at vaksinen ikke virket. Det går ikke an å si. Beklager, jeg skjønner det. Pokker også.

Sa jeg apartheid? Jeg gjorde det, gjorde jeg ikke det? Bare for å understreke det: Først fikk palestinerne ingen vaksiner, for 14 dager siden fikk de 100, i går fikk de 2000. 1,1 millioner skikkelige mennesker får vaksine, 2.100 av de som ikke er så skikkelige får vaksine. Vi må bare aldri glemme hvor rævva Israel er, det er sykt viktig at vi aldri glemmer det. Vi må aldri glemme hvor rævva Israel er.»

I dag sa han:

«Håper alt er bra med deg i dag. Hos meg har det det vært et intenst døgn, og det med god grunn. Derfor starter jeg dagens program med en stor beklagelse. I går snakket jeg om Israel og om hvor vellykket Covid-19 vaksinasjonsprogrammet fungerer det. Og dette er veldig gode nyheter, for alle mennesker. Underveis i dette innslaget sa jeg likevel at jeg nesten håpet at vaksinen ikke skulle virke. Dette beklager jeg på det aller sterkeste at jeg sa. Det var en ufin ting å si, det hører ikke hjemme noe sted og jeg skjønner godt at det oppleves som vondt, og sårende og krenkende. Jeg skulle selvfølgelig heller ikke brukt «et rævva land» om Israel. Jeg skulle ønske det var usagt, og bare for å være helt tydelig: Dette mener jeg ikke, og jeg er lei meg, og selvfølgelig så ber jeg om unnskyldning.»

I mellomtiden har NRK blitt møtt med en proteststorm, Matheson er blitt politianmeldt for hatytringer og NRK forsøker å skjule det som kan ha vært en straffbar hatytring.

Hva synes du om unnskyldningen? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart