Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

MIFFs klage på NTB behandles i Pressens Faglige Utvalg

Dette bildet ble tatt 4. mai 2020, da den første kliniske testen av Pfizers nye vaksine ble utført. (Foto: University of Maryland)
Onsdag 28. april behandler PFU en MIFF-klage på nyhetsbyrået NTB.

13. januar sendte MIFF en klage til Pressens Faglige Utvalg på en NTB-sak som vi mener brøt flere punkter i Vær Varsom-plakaten.

– NTB har gitt saken en vinkling som det ikke er grunnlag for i fakta. Hensikten synes å ha vært at Israel skal svertes. Derfor framstår dette som en demoniserende kampanjejournalistikk på et svært sensitivt område, nemlig medisinsk bistand. Denne type journalistikk har NTB gjort seg skyldig i en rekke ganger tidligere. Det er på tide at PFU påpeker at dette er et brudd på pressens etiske retningslinjer, skrev MIFF.

I februar kom NTB med et forsvar for sin artikkel, men slik MIFF ser det forsterket denne bare vår klage. MIFF skrev blant: «Vi understreker at alle kildene som NTB viser til i sitt tilsvar, har et betydelig tilfang av informasjon som formidler israelske perspektiver, men at disse er blitt systematisk ryddet bort fra den innklagede artikkelen fra 10. januar. NTB har brutt god presseskikk ved å unngå bredde og relevans i valg av kilder. Således forsterker NTBs tilsvar MIFFs klage.»

Sekretariatet i Pressens Faglige Utvalg har oppsummert saken. Onsdag 28. april blir saken behandlet av utvalget. Møtet blir sendt direkte på nettsiden til Journalisten.no. MIFFs klage er foreløpig nr. 9 på lista, og vil sannsynligvis ikke komme opp før etter lunsjtid.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart