Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dødsfallet NRK ikke forteller deg om

53 år gamle Firas Yaish ble skutt og drept av palestinske sikkerhetsstyrker. Dødsfallet blir ikke nevnt av NRK. (Foto: Privat)
Hvorfor er det bare når Israel kan klandres at NRK rapporterer om palestinske dødsfall?

Når en palestiner blir drept i konflikt med israelske soldater er NRK og andre norske medier raskt ute med å fortelle det. Palestinere blir som regel fremstilt som offeret av norske medier, selv når de er angriperen.

Men hva når en palestiner blir drept av de palestinske sikkerhetsstyrker? Da er det tydeligvis ikke like viktig for dem å rapportere om dødsfallet.

Natt til tirsdag 20. september oppstod det opptøyer i byen Nablus på Vestbredden, da palestinske sikkerhetsstyrker pågrep to medlemmer av terrorgruppen Hamas. De palestinske sikkerhetsstyrkene ble møtt med stor motstand av mange lokale som ønsket å forhindre arrestasjonene.

De palestinske styrkene svarte med å skyte mot demonstrantene. 53 år gamle Firas Yaish ble skutt og drept. Ifølge palestinske medier var han kun en tilskuer til opptøyene. 53-åringen skal ha blitt skutt i hodet.

Hadde det vært israelske sikkerhetsstyrker som skjøt 53-åringen, ville trolig norske medier vært raskt ute med å fortelle om det. Men på NRKs samleside om «Den israelsk-palestinske konflikten» står det ingenting om dødsfallet. Derimot ligger det flere saker fra september hvor overskriften er «palestiner drept av israelske soldater».

Hvorfor er det kun når Israel kan klandres at det er av interesse for norske medier å fortelle om palestinske dødsfall?

NRK kunne også benyttet anledningen til å få frem en side av konflikten som nordmenn sjeldent får høre om i norske medier. De palestinske selvstyremyndighetene ser ut til å ha mistet kontrollen over store deler av den nordlige Vestbredden. I byene Nablus og Jenin råder lovløsheten.

At palestinske myndigheter har mistet kontrollen over disse byene til Hamas og andre terrororganisasjoner har gjort at israelske sikkerhetsstyrker regelmessig har måtte entre disse byene de siste månedene. Flere hundre terrormistenkte er pågrepet. Arrestasjonene har ofte ført til opptøyer og skuddveksling med israelske soldater.

Og når militante palestinere blir drept i skuddveksling med israelske soldater forteller norske medier ofte om dødsfallet, men sjeldent om de bakenforliggende årsaker.

Den urolige og spente situasjonen på Vestbredden, som norske medier ikke forteller om, er årsaken til at USA og Biden-administrasjonen har bedt om økt sikkerhetssamarbeid mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene for å dempe spenningen.

De palestinske sikkerhetsstyrkene er sponset av USA og andre vestlige land og skal blant annet bekjempe terror mot Israel. Men nylig var en ansatt i sikkerhetsstyrkene med på å begå et terrorangrep mot Israel.

Denne videoen viser hvordan lovløsheten preger byer som Nablus:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart