Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Ettersøkt terrorist døde i en kraftig skuddveksling med israelske soldater

En ettersøkt terrorist ble drept i skuddveksling med israelske soldater i byen Nablus på Vestbredden. (Foto: Flash90)
IDF hadde i flere år forsøkt å pågripe Ibrahim Nablusi. Denne gangen slapp han ikke unna.

Et ettersøkt medlem av en terrorcelle, som flere ganger har klart å unndra seg pågripelse, er en av tre personer som tidlig tirsdag morgen ble drept i en skuddveksling med det israelske forsvaret (IDF) i Nablus på Vestbredden. Ytterligere 40 ble skadet, skriver Times of Israel.

Ifølge IDF omringet soldater hjemmet til Ibrahim Nablusi, leder av al-Aqsa-martyrenes brigader i Nablus, som førte til en stor skuddveksling.

I en uttalelse fra IDF, grensepolitiet og sikkerhetstjenesten Shin Bet kommer det frem at Nablusi ble drept sammen med en annen terrorist. Israelske styrker har i flere år forsøkt å pågripe terrorlederen.

Israelske soldater skal ha brukt et skulderavfyrt missil mot bygningen hvor Nablusi gjemte seg. Etter å ha gjennomsøkt huset og bekreftet at Nablusi var drept, fant soldatene store mengder eksplosiver og andre våpen, ifølge Shin Bet.

Ifølge palestinske helsemyndigheter skal 40 personer være skadet etter skuddvekslingen og opptøyene som fulgte. Ifølge det israelske forsvaret skal ingen israelske soldater være skadet i anti-terroroperasjonen, men en politihund ble skutt og drept av terroristens kuler.

Flere titalls israelske militærkjøretøy deltok i aksjonen, som førte til at trafikken i en av Vestbreddens største byer stod stille. Den kraftige skuddvekslingen mellom soldatene og terroristene kunne høres over store deler av byen.

Ibrahim Nablusi i al-Aqsa-martyrenes brigadene ble skutt og drept i en skuddveksling med IDF.

Nablusi var en del av en terrorcelle som hadde gjennomført flere skyteangrep mot israelske soldater og sivile, ifølge Shin Bet. Blant annet deltok han i et skyteangrep mot jøder ved helligdommen Josefs grav utenfor Nablus tidligere i år.

I februar drepte israelske soldater tre medlemmer av terrorcellen i Nablus. Først trodde man at Nablusi var en av de drepte, men så dukket han opp i begravelsen til en av de drepte.

Al-Aqsa-martyrenes brigader er en koalisjon av væpnede grupper som er tilknyttet Fatah, partiet bak de palestinske selvstyremyndighetene. Terrorgruppen har gjennomført flere angrep sammen med Islamsk Jihad på Vestbredden.

Operasjonen kommer mindre enn 48 timer etter at Israel og Islamsk Jihad inngått en våpenhvile, etter tre dager med kamphandlinger.

Spenningen har vært høyt på Vestbredden i flere måneder, ettersom israelske sikkerhetsstyrker har trappet opp arrestasjonene mot terrorgrupperinger i kjølvannet av en terrorbølge som kostet 19 mennesker livet tidligere i år.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart