Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

En ettersøkt terrorist ble drept i skuddveksling med israelske soldater i byen Nablus på Vestbredden. (Foto: Flash90)

Ettersøkt terrorist døde i en kraftig skuddveksling med israelske soldater

IDF hadde i flere år forsøkt å pågripe Ibrahim Nablusi. Denne gangen slapp han ikke unna.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Et ettersøkt medlem av en terrorcelle, som flere ganger har klart å unndra seg pågripelse, er en av tre personer som tidlig tirsdag morgen ble drept i en skuddveksling med det israelske forsvaret (IDF) i Nablus på Vestbredden. Ytterligere 40 ble skadet, skriver Times of Israel.

Ifølge IDF omringet soldater hjemmet til Ibrahim Nablusi, leder av al-Aqsa-martyrenes brigader i Nablus, som førte til en stor skuddveksling.

I en uttalelse fra IDF, grensepolitiet og sikkerhetstjenesten Shin Bet kommer det frem at Nablusi ble drept sammen med en annen terrorist. Israelske styrker har i flere år forsøkt å pågripe terrorlederen.

Israelske soldater skal ha brukt et skulderavfyrt missil mot bygningen hvor Nablusi gjemte seg. Etter å ha gjennomsøkt huset og bekreftet at Nablusi var drept, fant soldatene store mengder eksplosiver og andre våpen, ifølge Shin Bet.

Ifølge palestinske helsemyndigheter skal 40 personer være skadet etter skuddvekslingen og opptøyene som fulgte. Ifølge det israelske forsvaret skal ingen israelske soldater være skadet i anti-terroroperasjonen, men en politihund ble skutt og drept av terroristens kuler.

Flere titalls israelske militærkjøretøy deltok i aksjonen, som førte til at trafikken i en av Vestbreddens største byer stod stille. Den kraftige skuddvekslingen mellom soldatene og terroristene kunne høres over store deler av byen.

Ibrahim Nablusi i al-Aqsa-martyrenes brigadene ble skutt og drept i en skuddveksling med IDF.

Nablusi var en del av en terrorcelle som hadde gjennomført flere skyteangrep mot israelske soldater og sivile, ifølge Shin Bet. Blant annet deltok han i et skyteangrep mot jøder ved helligdommen Josefs grav utenfor Nablus tidligere i år.

I februar drepte israelske soldater tre medlemmer av terrorcellen i Nablus. Først trodde man at Nablusi var en av de drepte, men så dukket han opp i begravelsen til en av de drepte.

Al-Aqsa-martyrenes brigader er en koalisjon av væpnede grupper som er tilknyttet Fatah, partiet bak de palestinske selvstyremyndighetene. Terrorgruppen har gjennomført flere angrep sammen med Islamsk Jihad på Vestbredden.

Operasjonen kommer mindre enn 48 timer etter at Israel og Islamsk Jihad inngått en våpenhvile, etter tre dager med kamphandlinger.

Spenningen har vært høyt på Vestbredden i flere måneder, ettersom israelske sikkerhetsstyrker har trappet opp arrestasjonene mot terrorgrupperinger i kjølvannet av en terrorbølge som kostet 19 mennesker livet tidligere i år.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart