Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Fædrelandsvennen bør være mer bekymret for palestinsk terrorisme

Militante palestinere tilknyttet Fatah-organisasjonen under en pressekonferanse i Hebron 17. juni 2022. (Foto: Flash90)
Samme dag som fire sivile israelere ble skutt og drept av palestinske terrorister kom Fædrelandsvennen med et ensidig angrep på Israel.

Tirsdag 20. juni publiserte avisen Fædrelandsvennen et ensidig angrep på Israel på lederplass. MIFFs journalist Bjarte Bjellås tok til motmæle og skrev et tilsvar. Det ble publisert onsdag 21. juni. Her er MIFFs tilsvar:

På lederplass 20. juni skriver Fædrelandsvennen om det de omtaler som en «eksplosiv israelsk opptrapping» av konflikten. De trekker frem nyheten om at israelske myndigheter har gitt grønt lys til bygging av flere tusen nye boliger i eksisterende bosetninger i Judea og Samaria, eller Vestbredden om du vil.

Avisen uttrykket derimot ingen bekymring for at palestinske myndigheter har mistet kontrollen over byer som Jenin og Nablus, at terrorgrupper som Islamsk Jihad og Hamas får stadig større innflytelse, at det florerer med ulovlige våpen eller at det iranske regimet prøver å destabilisere Vestbredden og sette området i brann.

Samme dag som Fædrelandsvennens lederartikkel kom på trykk ble fire sivile israelere skutt og drept ved en bensinstasjon på Vestbredden. Det betyr at siden nyttår er 25 mennesker drept i palestinsk terrorisme. Blant de drepte er brødrene Yaakov (5) og Asher (7), brødrene Yaniv (19) og Hillel (21) og søstrene Rina (15) og Maia (20), samt moren deres Lucy (48). Alle var ubevæpnet og ble henrettet i kaldt blod. Titalls andre israelere er blitt skadet, mange for livet.

For å stanse lignende terrorangrep har det israelske forsvaret hatt en pågående antiterror-operasjon mot terrorceller på Vestbredden, spesielt i byer som nevnte Jenin og Nablus. Da israelske soldater rykket inn i Jenin for å arrestere to mistenkte terrorister mandag 19. juni ble de utsatt for et bakholdsangrep. Først sprengte en veibombe like ved et israelsk militærkjøretøy, før væpnede militante palestinere begynte å skyte og kaste eksplosiver mot de israelske soldatene som satt fast i det ødelagte kjøretøyet. Sju israelske soldater ble skadet og for første gang på 20 år måtte det israelske forsvaret sette inn kamphelikopter for å hjelpe de skadde soldatene med å komme seg ut i live.

At det ble tatt i bruk kamphelikopter omtaler avisen som «nok et uttrykk for den opptrappingen av konflikten som den mest høyreekstreme regjeringen i Israels historie står bak». For Fædrelandsvennen er det tydeligvis ikke et uttrykk for at terrorgruppene på Vestbredden nå har tilgang på avanserte veibomber og store mengder skytevåpen.

I avisens lederartikkel blir ikke veibomben, bakholdsangrepet eller den kraftige skuddvekslingen med militante palestinere engang nevnt med ett ord. Avisen forkorter hele hendelsen ned til at Israel «drepte palestinere dypt inne på den okkuperte Vestbredden». Dette er nærmest å holde leserne for narr.

Fædrelandsvennen mener avslutningsvis at dagens israelske regjering bærer hovedansvaret for den spente situasjonen på Vestbredden. Men situasjonen på Vestbredden kom ut av kontroll for flere år siden, lenge før dagens regjering ble tatt i ed. Når palestinske myndigheter ikke lenger klarer å kontrollere sin egne byer, og disse brukes til planlegging av terror, har ikke det israelske forsvaret annet valg enn å rykke inn for å stanse og forhindre angrep mot sivilbefolkningen i Israel.

Det er dette som først og fremst bør bekymre avisen. Ikke at jøder ønsker å bosette seg i Judea og Samaria.

Bjarte Bjellås, Med Israel for fred

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart