Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kampene i Jenin viser at Iran ønsker å sette hele Vestbredden i brann

Tungt bevæpnede terrorister fra Islamsk Jihad under en markering i Jenin på Vestbredden. (Foto: Flash90)
Det iranske regimet bruker den iransk-støttede terrorgruppen Islamsk Jihad til å destabilisere området.

Flere veibomber, kraftig skuddveksling, sju skadde soldater og kamphelikopter for første gang på 20 år viser at situasjonen er i ferd med å komme ut av kontroll i den palestinske byen Jenin på Vestbredden. Og bak mye av uroen står det iranske regimet.

De siste månedene har Iran forsøkt å true Israel på flere fronter. Nå bruker de også den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad, som er støttet og finansiert av Iran, til å skape uro og ustabilitet på Vestbredden, skriver Seth J. Frantzman i Jerusalem Post.

Det iranske regimet og regimets medier publiserer rutinemessig artikler som antyder at Israel er svekket internt og at trusler fra de iransk-støttede terrorgruppen Hizbollah og Islamsk Jihad kan destabilisere Israel.

Det som skulle være en rutineoperasjon mandag 19. juni for å pågripe to mistenkte utviklet seg til store sammenstøt. Ikke siden den Andre intifada hadde man sett kamphelikopter skyte raketter mot mål på Vestbredden. Tiden vil vise om dette eskalerer ytterligere.

Det er i alle fall klart at veibomber og store mengder ulovlige våpen i hendene til terrorister utgjør et stort og seriøst problem for Israel.

Uansett følger Iran nøye med på resultatet av dette sammenstøtet. De har i lengre tid forsøkt å destabilisere Jenin, for å skape et maktvakuum og deretter fylle vakuumet med våpen. De palestinske selvstyremyndighetene har mistet kontrollen over store deler av byen.

Byen preges nå av lovløshet og stadig freidigere terrorgrupperinger.

De siste månedene har det kommet meldinger om at Iran forsøker å smugle store mengder våpen inn på Vestbredden, for å destabilisere regionen og legge grunnlaget for å kunne true Israel fra flere fronter.

Fra før forsyner Iran terrorgrupper med våpen og penger for å true Israel fra blant annet Gazastripen i sør, Libanon i nord og Syria i øst.

Nylig var Iran vertskap for Saudi-Arabias utenriksminister og Irans president reise til Sør-Amerika. Iran føler seg mer og mer styrket, men fortsatt står Israel i veien. Derfor ønsker de ustabilitet og uro i Jenin og resten av Vestbredden for å svekke og true Israel. Og de vil bruke sine støttespillere som Islamsk Jihad i et forsøk på å oppnå dette.

Væpnede palestinere skyter mot israelske soldater i byen Jenin den 13. mai 2022. (Foto: Flash90)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart