Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Iran deler ut milliarder av kroner til terrorgrupperinger som truer Israel

Brannmannskaper slukker en brann forårsaket av et rakettangrep fra Libanon mot byen Shlomi i Israel den 6. april 2023. (Foto: Flash90)
I tillegg gir Iran også teknologi og avanserte våpen til Hizbollah, Hamas og andre terrorgrupperinger.

I løpet av april ble Israel angrepet med raketter fra tre forskjellige fronter. Over 100 raketter ble avfyrt fra Gazastripen, Libanon og Syria mot Israel. Det iranske regimet har vært drivkraften bak angrepene på alle tre fronter, sier Israels forsvarsminister Yoav Gallant.

Ifølge Gallant finansierer Iran den libanesiske terrorgruppen Hizbollah med over sju milliarder kroner i året. I tillegg forsyner Iran dem med «kunnskap og strategiske våpen», som presisjonsstyrte raketter.

Men Hizbollah er ikke den eneste terrorgruppen som får utbetalt store pengesummer fra det iranske regimet. Den palestinske terrorgruppen Hamas, som styrer på Gazastripen, får også én milliard kroner årlig. I tillegg får Palestinsk Islamsk Jihad, den nest største terrorgruppen på den palestinske enklaven, flere hundre millioner kroner årlig av Iran.

Støtten fra Iran har gjort at Hamas har kunne bygge opp en avdeling i Libanon, som gjør at terrorgruppen nå kan true Israel fra to fronter.

Også i Syria går det flere milliarder kroner årlig til iransk-lojale militser. I tillegg får det syriske regimet til Bashar al-Assad store pengesummer.

At Iran finansierer og støtter terrorgrupperinger på flere av Israels fronter gjør at den israelske forsvarsministeren frykter at fremtidige konflikter vil foregå på flere fronter, enn å bare være begrensede konflikter på én front. Når det kommer raketter fra Gazastripen er det også fare for at det kommet raketter fra Libanon og Syria samtidig.

Også militser og terrorgrupperinger utenfor Israels grenser får stor økonomisk støtte og hjelp av Iran. I nabolandet Irak får iransk-støttede militser flere milliarder årlig – i tillegg til våpen. Det samme gjøre den sjiamuslimske Houthi-militsen i Jemen, som er involvert i borgerkrigen.

– At disse gruppene blir mer og mer avhengig av Iran gjør at de krysser grensene og tar stadig større sjanser, sier forsvarsminister Gallant.

Rakettforsvaret Iron Dome skyter ned raketter over Sderot 2. august 2022. Det er mer sannsynlig at Israel blir angrepet fra flere fronter i fremtidige konflikter, tror Israels forsvarsminister. (Foto: Flash90)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart