Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel angrepet med raketter fra Syria

Israelske soldater leter etter restene av raketter avfyrt fra Syria den 9. april 2023. (Foto: Flash90)
De siste dagene er Israel angrepet med over 100 raketter fra tre ulike fronter. I tillegg har det vært flere dødelige terrorangrep.

Natt til søndag og tidlig søndag morgen ble det avfyrt til sammen seks raketter fra Syria mot Israel i to forskjellige angrep. Tre av rakettene landet inne på israelsk territorium, men skal ikke ha forårsaket skader, skriver Times of Israel.

Innbyggerne i området er bedt om å holde seg nær bomberom.

Etter det andre rakettangrepet tidlig søndag morgen utførte det israelske forsvaret artilleriangrep og droneangrep mot mål i det sørlige Syria, blant annet ramper som ble brukt til å avfyre rakettene. Senere gjennomførte israelske jagerfly også luftangrep mot mål nær hovedstaden Damaskus.

Israel sier de holder det syriske regimet ansvarlig for alt som kommer fra deres territorium og at de ikke vil tillate at noen krenker Israels suverenitet.

En lokal palestinsk milits har tatt ansvaret for rakettangrepene fra Syria, ifølge det Hizbollah-tilknyttede nyhetsbyrået Al Mayadeen.

De siste dagene er det avfyrt over 100 raketter mot Israel fra tre ulike fronter. Først ble det avfyrt raketter fra Sør-Libanon, så Gazastripen og nå senest Syria. Blant annet ble en bolig i Sderot truffet av rakett, men ingen er blitt alvorlig skadet i angrepene.

I tillegg til rakettangrepene har det vært flere terrorangrep de siste dagene. Fredag ble to søstre drept i et skyteangrep på Vestbredden, før en italiensk turist ble drept da en terrorist kjørte ned personer på promenaden i Tel Aviv.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart