Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

PFU avviste MIFFs klage på NRK og NRK Ytring ga ikke plass til MIFFs kritikk

Skjermdump fra Urix på NRK 8. november 2023.
Pressens Faglige Utvalg nektet å behandle MIFFs klage på NRK.

5. desember sendte MIFF inn en klage på NRKs dekning til Pressens Faglige Utvalg (PFU): Det er feil at Hamas har moderert seg, og det er feil at Hamas i 2017 anerkjente «grensene» slik de var i 1967.

13. desember avviste PFU klagen med følgende begrunnelse:

«Slik sekretariatet ser det, hører dine innspill mer hjemme i den offentlige debatt enn i klagesystemet til PFU. Vi vil derfor minne deg om muligheten for å sende dine synspunkter i form av et leserinnlegg til den aktuelle redaksjonen, eventuelt andre medier. Dersom du likevel skulle ønske å klage til PFU, må vi be deg skrive en klage med en utfyllende begrunnelse for hvorfor du mener mediet har brutt god presseskikk og ikke fulgt retningslinjene i Vær Varsom-plakaten (VVP).«

MIFF påpekte at det åpenbart er en en krenkelse av paragraf 4.13 i Vær Varsom-plakaten når feilaktig opplysning ikke er blitt rettet, og ikke blitt beklaget. Det har PFU ikke svart på.

MIFF prøvde også å ta PFU på ordet, og sendte et leserinnlegg til NRK 20. desember. To dager senere kom svaret:

«Det er mange temaer å ta fatt i og redaksjonen er derfor nødt til å prioritere. Vi finner dessverre ikke plass til denne teksten, men hører gjerne fra deg en annen gang.«

10. oktober 2023 publiserte NRK nettsaken Hamas: Kva står dei for og kven er leiarane? Som svar på spørsmål om hva som er målet til Hamas, heter det: «Hamas uttrykte frå start at målet deira var å utslette Israel som stat, og å opprette ein islamsk palestinsk stat. Målet om å ta kontroll over heile Israel har derimot moderert seg med åra. I 2017 anerkjente Hamas grensene slik dei var i 1967.»

Det er feil at Hamas har moderert seg, og det er feil at Hamas i 2017 anerkjente «grensene» slik de var i 1967. Det er også feil å omtale våpenhvilelinjene fra 1949 som «grenser».

Hvorfor vil ikke PFU behandle dette, og hvorfor nekter NRK oss muligheten til å korrigere?


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart