Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Er NRK ute etter å villede, eller er de bare uvitende?

Skjermdump av kart som NRK publiserte 16. januar 2024, med MIFFs korreksjoner.
«Hamas har også støtte [på Vestbredden], men ikke like høy som i Gaza», skriver NRK. Men det er helt feil.

Tirsdag 16. januar publiserte NRK en sak som er kreditert fire ulike journalister og to «visuelle journalister». Til tross for seks journalister på byline, klarer ikke NRK å få det riktig.

På et kart som er publisert i saken skriver NRK om Vestbredden: «Hamas har også støtte her, men ikke like høy som i Gaza.»

Hva sier palestinske meningsmålinger:

En meningsmåling utført av Birzeit-universitetets Arab World for Research & Development (AWRAD) som MIFF gjenga i november:

En  meningsmåling fra Palestinian Center for Policy and Survey Research som MIFF gjenga i desember:

82 prosent av palestinerne på Vestbredden og 57 prosent av palestinerne på Gaza-stripen sier det var riktig av Hamas å angripe Israel 7. oktober. 12 prosent på Vestbredden og 37 prosent på Gaza-stripen sier det var en feil. Dette bekrefter en tidligere palestinske meningsmåling som også viste at støtten til 7. oktober massakren er stor, og størst blant palestinerne på Vestbredden.

75 prosent av palestinerne på Vestbredden og 38 prosent av palestinerne på Gaza-stripen sier de foretrekker Hamas styrer Gaza etter krigen.

Hamas-leder Ismail Haniyeh får støtte fra 82 prosent av palestinerne på Vestbredden, og 71 prosent av palestinerne på Gaza-stripen.

La oss gi fasiten til NRK i klartekst: Hamas har støtte fra et betydelig flertall på Gazas-stripen, og et større, overveldende flertall, på Vestbredden.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart