Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Angrepet i Rafah – hva skjedde?

Yifat Tomer Yerushalmi sier IDF etterforsker angrepet i Rafah 26. mai. (Foto: Flash90)
IDF etterforsker angrepet som skal ha kostet flere titalls mennesker livet.

Søndag kveld gjennomførte det israelske forsvaret (IDF) et luftangrep mot et Hamas-bygg i Tel Sultan-området nordvest for Rafah. Her skal flere høytstående medlemmer av terrorgruppen Hamas ha oppholdt seg.

IDF sier i en uttalelse at angrepet «ble utført mot terrorister, i henhold til internasjonal lov, ved bruk av presisjonsvåpen og basert på etterretning».

En sikkerhetskilde sier til israelske medier at IDF hadde tatt flere grep for å forsikre seg om at ingen sivile befant seg i nærheten av angrepet. Likevel rapporterer de Hamas-styrte helsemyndighetene at 35 personer ble drept.

Så hva var det egentlig som skjedde i Rafah, natt til 27. mai?

Ifølge kilden skal det ha oppstått en brann etter angrepet som spredte seg til nærliggende bygg og telt. IDF bekrefter at de etterforsker hendelsen.

– Detaljene rundt hendelsen er fortsatt under etterforskning og vi forplikter oss til en full gjennomgang av hendelsen. IDF beklager enhver skade på ikke-stridende under krigen, sier generalmajor Yifat Tomer Yerushalmi i Israels militære påtalemyndighet.

Flere norske medier har rapportert om at angrepet skjedde innenfor en såkalt «trygg humanitær sone». Det stemmer ikke. Angrepet skjedde utenfor det IDF har kategorisert som en humanitær sone. Enkelte spekulerer i om brannen kan ha blitt forårsaket av at et stort våpenlager i nærheten ble antent.

Tidligere søndag avfyrte Hamas flere raketter mot Tel Aviv fra nettopp Rafah. En person ble lettere skadet da en bolig ble truffet i Herzliya. Det var første gang på flere måneder at storbyen ble angrepet av raketter fra Gazastripen.

Rundt én million palestinere har evakuert Rafah.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart