Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Anan Falah. (Foto: Facebook)
Anan Falah. (Foto: Facebook)

Drusisk foregangskvinne til MIFFs Israelkonferanse

Anan Falah var første druser i Israel som ble tannlege. Siden har hun fortsatt med å bryte barrierer.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Den store festhelgen for Israel-venner i Oslo 27.-29. april nærmer seg med stormskritt. På MIFFs Israelkonferanse kan du blant annet høre stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan og Knesset-medlemmene Aliza Lavie, Anat Berko og Amir Ohana (som også taler på den store festen i Oslo Konserthus søndag 29. april).

Den israelske kvinnen Anan Falah (50) blir også en av foredragsholderne på Israelkonferansen. Falah er druser og vokste opp i Akko i Nord-Israel. I 1994 ble hun den første fra den drusiske minoriteten som fullførte utdannelse som tannlege, og året etter startet hun sin egen klinikk.

Falah er fortsatt en foregangskvinne. I 2007 tok hun sivilt flysertifikat og i 2008 tok hun en juridisk eksamen. De siste årene har hun hatt tillitsverv i en rekke organisasjoner og komitéer i Israel relatert til journalistikk, kvinnerettigheter, kultur og lokalpolitikk. I 2016 ble hun valgt til å tenne ilden under den offisielle seremonien på uavhengighetsdagen til staten Israel. Samme år startet hun og sønnen en organisasjon som arbeider for å styrke situasjonen til drusiske kvinner.

– Jeg er aktiv i flere organisasjoner som søker å bygge broer mellom de ulike befolkningsgruppene i Israel, og også brobygging mellom palestinske og israelske kvinner, sier Falah.

På MIFFs Israelkonferanse kan du lørdag 28. april høre hennes historie og hvordan den drusiske minoriteten i Israel har det.

Vær snar med påmelding! Etter 1. april kan vi ikke lenger garantere ledig plass for overnatting.

 

Israelsk TV presenterer Anan Falah (hebraisk)

 

Presentasjon av druserne i Israel (engelsk)

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart