Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

VG rettet feil etter korreksjon fra MIFF

Faksmile fra VG-artikkelen før og etter.
Faksmile fra VG-artikkelen før og etter.
Norske journalister blander stadig begrepene bosetninger og boliger.

I en artikkel om rivingen av den ulovlige landsbyen Khan al-Ahmar skrev VG at Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman «lover 3900 nye bosetninger på Vestbredden». Dette er naturligvis helt feil. Lieberman snakker om å godkjenne 3900 nye boliger, som er noe helt annet en 3900 nye bosetninger.

Etter å ha blitt gjort oppmerksom på feilen av MIFF rettet VG-journalist Ingeborg Huse Amundsen artikkelen. Nå står det 3900 nye bosetterboliger.

Det er ikke første gang norske journalister blander bosetninger og boliger. Det er bra at VG retter opp feilen, men det er synd at den var der til å begynne med. Slike feil bidrar til å skape et feilaktig bilde av situasjonen på bakken.

VGs påstand om «større og flere» krever også presisering. Det framstilles stadig som om bosetningene tar over mer og mer areal, men sannheten er at bosetningene dekker under tre prosent av arealet på Vestbredden. Ingen større nye bosetninger er etablert siden 1997, og befolkningsveksten i bosetningene har først og fremst kommet som fortetting innenfor områdene til allerede eksisterende bosetninger.

Da Netanyahu-regjeringen godkjente en ny bosetning i  mars 2017 gjenga NTB følgende fra New York Times:  «Det er ikke uvanlig at Israel utvider allerede eksisterende bosetninger på Vestbredden. Men som følge av internasjonalt press har landet ikke etablert noen nye på over 20 år, skriver avisa New York Times.»

Mange trodde at byggeaktiviteten ville øke med Donald Trump som USAs president, men sannheten er at det er mindre byggeaktivitet under Trump enn det var under Barack Obama. Nybyggingen er den laveste på seks år.

Relaterte artikler:

Israelske bosetninger og folkeretten – hva svarer Israel?

Hvorfor fortsetter Israel å bygge?

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart