Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bli med på første minnemarkeringer for jødiske flyktninger fra arabiske land og Iran i fire norske byer

Jødiske flyktninger fra arabiske land. (Foto: GPO)
Jødiske flyktninger fra arabiske land. (Foto: GPO)
Med Israel for fred (MIFF) og Hjelp Jødene Hjem (HJH) arrangerer minnemarkeringer i Oslo, Porsgrunn, Stavanger og Bergen.

I 2014 etablerte den israelske nasjonalforsamlingen Knesset 30. november som den offisielle minnedagen for jødiske flyktninger fra arabiske land og Iran. Før og etter at Israel ble gjenopprettet som en moderne jødisk stat i 1948, ble jødene i arabiske land utsatt for sterkt intensivert diskriminering og forfølgelse. På grunn av den nasjonalistiske og religiøse rasismen som jødene ble utsatt for, har antallet jøder i arabiske land gått ned fra nesten 1 million til under 5000 de siste åtti årene. Etter den islamske revolusjonen i Iran i 1979 har antallet jøder gått ned fra over 80.000 til under 10.000.

I Norge har MIFF og HJH i år gått sammen om å arrangere den første markeringen i Norge. Det blir møter i Oslo og Porsgrunn torsdag 29. november, Stavanger mandag 3. desember og Bergen tirsdag 4. desember.

I Oslo, Stavanger og Bergen blir det foredrag med den britiske forfatteren Lyn Julius, en av verdens fremste eksperter på jødenes flukt fra arabiske land. Tidligere dette året kom hun med boken Uprooted. How 3000 Years of Jewish Civilization in the Arab World Vanished Overnight. Det blir også vist dokumentaren  The Forgotten Refugees fra 2005. I Oslo blir det også innledninger blant annet ved leder av Israels venner på Stortinget, stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF), representant fra Israels ambassade og HJHs styreleder Øyvind Bernatek.

I Porsgrunn blir det foredrag av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF. Tema for foredraget blir De glemte flyktningene – hvordan jødene ble presset ut av arabiske land og Iran.

Les mer om arrangementet i din nærmeste by i lenken over, og ta med flest mulig av familie og venner til en viktig markering!


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart