Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Forfatter og journalist Alf R. Jacobsen. (Foto: Aschehoug)
Forfatter og journalist Alf R. Jacobsen. (Foto: Aschehoug)

Tidligere NRK-kollega tar et oppgjør med Odd Karsten Tveits bok på MIFFs Israelkonferanse

Alf R. Jacobsen holder foredrag på MIFFs landsmøtehelg i Kristiansand.

MIFFs årlige Israelkonferanse og landsmøtehelg arrangeres på Scandic Sørlandet i Kristiansand fredag 31. mai til søndag 2. juni. Ta med familie og venner og kombiner gjerne deltakelsen med et besøk i Kristiansand Dyrepark som ligger like ved.

Programmet er ikke helt fasttømret, men det er klart at landsmøtet åpnes fredag kveld med foredrag av representant fra Israels ambassade. Det blir også foredrag av forfatter og journalist Alf R. Jacobsen, hvor han kritiserer sin tidligere NRK-kollega Odd Karsten Tveits nye bok. Jacobsen blir fremstilt slik av sitt forlag Aschehoug:

Alf R. Jacobsen (f. 1950 i Hammerfest) har utgitt over tjue bøker, for det meste innen sjangrene krim- og dokumentarlitteratur. Han er kjent som en skarpskodd journalist og har bred erfaring fra aviser, film og fjernsyn. Han har også vært redaktør for NRK-TVs programpost for kritisk og undersøkende journalistikk, «Brennpunkt». Jacobsen er blant annet tildelt Riverton-prisen for thrilleren «Kharg» (1988), SKUP-prisen for boken «Iskyss» (1991) om spionen Gunvor Haaviks liv, og Royal TV Society Award sammen med britiske Anglia TV for fjernsynsfilmen «Mysteries of the Gaul» (1998). Jacobsens bok «Scharnhorst» (2001), om jakten på vraket av den tyske slagkrysseren som ble senket ved Nordkapp 2. juledag 1943, ble en bestselger og er oversatt til flere språk, deriblant tysk og engelsk. I 2002 kom «Forlis. Barentshavets uløste gåter» (ny utgave 2004), som bidro til å løse mysteriet rundt fiskebåten «Utvik Senior»s forlis. I «Banesår» (2003) vendte Jacobsen tilbake til krigen i Nord-Norge og tok for seg det britiske angrepet på «Tirpitz» i Kåfjord i 1943. «Til siste slutt» (2004) omhandlet den tyske tilbaketrekningen og de meningsløse drapene på seks norske fiskere på Hopseidet i krigens siste dager. I den sterkt kritikerroste «Rød august» (2005) tok Jacobsen for seg skjebnen til partisanene i Finnmark. «Nikkel, jern og blod» (2006) er den siste og oppsummerende boken i Alf R. Jacobsens beretning om krigens utvikling i nordområdene.

Den jødisk-nederlandske forfatteren Leon de Winter holder to foredrag i løpet av helgen. Tittel på foredragene blir Hvorfor jødene har en dyster framtid i Europa og Hvorfor jødene har en lys framtid i Israel. De Winter er en fremragende forfatter og inspirerende foredragsholder, og er en godt kjent offentlig debattstemme i Nederland.

Den siste foredragsholderen som foreløpig er bekreftet, er IDF-oberstløytnanten Grisha Yakubovich. Han er israelsk ekspert på situasjonen på Gaza-stripen. I tillegg til dette blir det andre miniforedrag, panelsamtaler, opplæringskurs for MIFF-medlemmer og festmiddag med underholdning lørdag kveld. Se miff.no for mer info når det nærmer seg.

På nettadressen www.deltager.no/israelkonferansen2019 kan du melde deg på konferansen.

NB! Ekstra gode priser for overnatting ved tidlig bestilling, før utgangen av februar. 1. mars går prisene opp med 200 kroner. Egne priser for barn. For spørsmål kontakt MIFFs organisasjonssekretær Kjetil Ravn Hansen, kjetil@miff.no eller mob. 45 24 45 98.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart