Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hjelp! Nå truer YouTube med å stenge MIFFs kanal permanent

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, i direktesending på YouTube og Facebook.
MIFF har publisert klipp fra Hamas-tv som avslører hatideologien til terrororganisasjonen. Det vil YouTube nå straffe MIFF for.

I 2021 fikk MIFFs videoer på YouTube 252.584 visninger. MIFF publiserer normalt klipp og direktesendinger på YouTube flere ganger i uken.

Helt tilbake i år 2008 publiserte MIFF en rekke klipp fra Hamas-tv og PA TV som viser eksempler på jødehat, terrorhyllest og terroroppfordring formidlet på de palestinske tv-kanalene. Klippene er tekstet på norsk i samarbeid mellom MIFF og Palestinian Media Watch (som har fått lov av YouTube å publisere slike klipp med engelsk teksting).

– MIFF har også tidligere blitt hindret av YouTube i å eksponere hat i offisielle palestinske medier, men nå er situasjonen mer alvorlig enn noen gang før. Dersom YouTube finner ett klipp til som de velger å reagere på, vil de stenge vår kanal permanent, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

I det siste har YouTube fjernet flere klipp fra palestinsk tv fra MIFFs YouTube-kanal.

I januar fikk vi en advarsel for klippet «For det palestinske folk er døden blitt en industri» (Hamas-leder i 2008, ligger ute på PMWs YouTube).

28. februar ble MIFF nektet av YouTube å publisere klipp og direktesendinger i én uke fordi vi hadde publisert et klipp fra 2021 hvor en Hamas-leder oppfordret til å kutte hodet av jøder (ligger på YouTube med engelsk teksting hos Memri). Anken førte ikke fram.

25. mars har YouTube stengt MIFF ute i to uker for et klipp fra Hamas-tv publisert i 2009. Klippet viser skuespillere på Islamic University i Gaza som framstiller en anklage mot jøder at de drikker muslimers blod. YouTube avviste MIFFs anke i løpet av noen minutter.

I tillegg er noen flere klipp fjernet fra MIFFs kanal i denne perioden uten at det har fått konsekvenser. Men etter den siste utestengelsen 25. mars, står MIFF nå i fare for når som helst å bli straffet for ett av de gamle klippene og bli utestengt permanent.

– Situasjonen er svært alvorlig. I palestinsk tv blir det formidlet hat og terrorhyllest på arabisk, men når MIFF vil vise norske seere hva som blir sendt med norsk teksting, så blir vi nektet, sier Myrland.

YouTube håndtering av saken virker helt vilkårlig. Som vi har vist med lenker i denne saken, tillater de klippene å være tilgjengelig med engelsk teksting, og flere ganger tidligere har YouTube tatt hensyn til MIFFs klager (se under).

– Vi ber YouTube bruke samme standard for MIFF som de gjør for andre aktører som publiserer klipp for å eksponere palestinsk hatformidling, og dermed gjøre klippene tilgjengelig umiddelbart. Vi ber også YouTube åpne MIFFs YouTube-kanal og ta bort trusselen om stengning, sier Myrland.

 

YouTube har snudd tidligere

Flere ganger de senere årene har YouTube tatt hensyn til MIFFs klager. De palestinske tv-klippene fikk ligge i fred på YouTube lenge, men i 2018 fjernet YouTube plutselig en musikkvideo fra Hamas hvor barn ble oppmuntret til å bli terrorister. Men dagen etter snudde YouTube, og videoen kom tilbake.

18. april 2008 sendte Hamas TV et innslag hvor jødene ble anklaget for å stå bak Holocaust. Dette klippet fikk ligge med norsk teksting på MIFFs YouTube-kanal i over ti år, men så ble det fjernet av YouTube. Klager førte ikke fram.

I 2021 kom en ny runde med reaksjoner fra YouTube på MIFFs gamle klipp, men etter noen runder med anker valgte YouTube å legge klippene opp igjen. «Etter å ha tatt en ny gjennomgang, kan vi bekrefte at deres innhold ikke bryter reglene,» skrev YouTube.

I 2020 fjernet YouTube et lydopptak av en hatefull telefonsamtale som kom til MIFFs hovedkontor onsdag 22. januar 2014. Også dette kom tilbake etter MIFFs klage.

– Dersom noen av MIFFs medlemmer eller lesere har kontakter i YouTube eller Google i Norge, så ber vi dem ta kontakt med selskapet for å få ordnet opp i denne situasjonen, avslutter Conrad Myrland.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart