Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Direktør ved kjøpesenter erklærer MIFF som uønsket – i motsetning til Palestinakomitéen

Lagunen kino. Innfelt: Adm.dir. ved Lagunen Storsenter, Knut Eliassen. (Foto: NFkino.no og Thon eiendom)
Administrerende direktør Knut Eliassen ved Lagunen Storsenter erklærte MIFFs planlagte arrangement på Lagunen kino som uønsket, men var det som følge av følge av en varslet motdemonstrasjon eller politiske årsaker? 29. november fikk Palestinakomiteen og LO holde et arrangement til inntekt for Gilbert og Fosses NORWAC på Lagunen.

Onsdag 7. februar kommer jødiske Eldar Maider og drusiske Julnar Moadi til Bergen fra Israel for å fortelle om livet i Israel, særlig siden den brutale 7. oktober-terroren som Hamas utførte mot Israel. I anledning dette skal MIFF også vise dokumentafilmen om massakren på musikkfestivalen Supernova 7. oktober, hvor 364 deltakere ble drept og 40 kidnappet til Gaza. MIFF Bergen hadde derfor booket Supreme-salen på Lagunen kino onsdag 7. februar kl. 18.

I 16-tiden onsdag 31. januar mottok MIFF en overraskende e-post fra Media Direct Norge, som er ansvarlig for utleie av saler på kinoen, at politiet etter sigende hadde ringt dem og frarådet dem på det sterkeste å leie ut til oss. Dette på grunn av sikkerhet og at de måtte stå ansvarlig for vakthold selv. I tillegg mottok de en melding som viste seg å være fra senterleder Eliassen, men i e-posten fra Media Direct Norge fremsto som fra politiet:
Som utleier vil Lagunen måtte stille krav til at dere leier inn betydelig vakthold for å sikre ro og orden innendørs. Det vil også være i Nordisk Films egen interesse i forhold til å forebygge materielle skader eller mulige voldelige sammenstøt.

Det virket jo lite sannsynlig at politiet hadde jobbet bak ryggen vår og bedt Lagunen om å avlyse et arrangement. Det er jo ikke slik politiet jobber, noe MIFFs kontaktperson i Bergen vest politidistrikt kunne bekrefte. Her hadde altså Lagunen kino dyttet politiet foran seg for en avgjørelse helt og holdent ble tatt på lokalt på Lagunen.

MIFF er takknemlig for den gode dialogen med politiet landet rundt og deres innsats for å beskytte våre grunnlovsfestede rettigheter, som Palestina-aktivistene gjerne vil ta fra oss ved sine aksjoner mot våre arrangementer.

Avisen Dagen lagde denne saken tidligere i dag og har snakket med den ovenfor omtalte senterleder Eliassen, politileder for Stor-Bergen Morten Ørn og kinosjef Elisabeth Myrvold Dahle.


Eliassen haddde blant annet følgende å si til Dagen:
– Dette er et arrangement vi ikke ønsker hos oss, med bakgrunn i sikkerhetsvurderingene vi har gjort, forklarer han. Politiske valg er den eneste perioden der de handlende skal møte på politiske budskap. Religiøse budskap er helt utelukket. Vi ønsker ingen arrangementer som er i nærheten av å ødelegge en god handleopplevelse. Vi ønsker ikke store politimannskaper, det skal ikke skje på Lagunen. Det er en no-brainer, sier Eliassen.

Kinosjef Myrvold Dahle slutter seg til Eliassens uttalelser. Dette til tross for at politiet har sagt at de garanterer for sikkerheten. Politiet var sterkt til stede på MIFF Bergens forrige arrangement, som ble avholdt på Forum. Det foregikk uten dramatikk. Politileder Morten Ørn kunne meddele Dagen at det er mye enklere å sørge for vakthold ved Lagunen kino enn ved Forum.

MIFF tillater seg derfor å undres over hva som veier tyngst for Lagunen. Er det virkelig den politiske nøytraliteten som er viktig? Hadde de reagert om et lokalt politisk parti eller f.eks. JA/NEI til EU hadde leid en sal? Eller er det frykten for bråk fra de antidemokratiske kreftene som prøver å hindre våre ytringer som ligger til grunn?

29. november fikk blant annet Palestinakomitéen holde en direkteoverføring på Lagunen kino, av en solidaritetskonsert med Palestina. Billettinntektene gikk til NORWAC, som Mads Gilbert og Erik Fosse er tilknyttet. Det kan virke som at senterledelsen ved Lagunen har en dobbelstandard i bedømmen av politiske arrangementer, siden nettopp det ble brukt som argument for å avlyse MIFFs arrangement.

Skjermdump fra Palestinakomitéens nettside, som viser at senterlederens uttalelser om politiske arrangementer på Lagunen ikke stemmer.

Vi ønsket å fortelle historien om da 364 uskyldige ungdommer ble drept på en musikkfestival av islamistiske terrorister og 40 tatt som gisler til Gazastripen. Til å dele fra sitt liv og og erfaringer fra 7. oktober og tiden etter, hadde MIFF invitert en jødisk og drusisk israeler. Druserne er en arabisk og arabisktalende minoritet i Israel.

– Om voldelige, antidemokratiske krefter skal kunne bringe folk til taushet, er dette noe som bør bekymre langt flere enn Israels venner, sier leder i MIFF Bergen Morten Fjell Rasmussen.


Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart